Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Φλώρινας μετά από εκτίμηση της κατάστασης από την σεισμική και μετασεισμική δραστηριότητα και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε κοινή σύσκεψη μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη.

Στον δήμο Αμυνταίου θα εκτιμηθεί η κατάσταση αύριο Κυριακή 16 Ιανουαρίου μετά και τους ελέγχους από τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών ενώ στον Δήμο Πρεσπών τα σχολεία από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κυβέρνηση: Άμεσος στόχος η αρωγή στους σεισμοπαθείς

Εξάλλου σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου τη Φλώρινα που χτυπήθηκε από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου επισκέφθηκε υπουργικό κλιμάκιο το οποίο δήλωσε στους κατοίκους ότι άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αρωγή στους σεισμοπαθείς της περιοχής.

Το υπουργικό κλιμάκιο που πραγματοποίησε επίσκεψη σε σεισμόπληκτα κτίρια και κατοικίες στη Φλώρινα αποτελούσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Φλώρινας για την έκταση των ζημιών και το χρόνο της αποκατάστασης, ενώ συζήτησε με τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη την εναλλακτική λύση της απομακρυσμένης διδασκαλίας για τους μαθητές όταν θα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου.

Ο κ. Στυλιανίδης με τους Τριαντόπουλο και Μιχάλη Παπαδόπουλο περιηγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, όπου στεγάζεται το Ωδείο και η αίθουσα προβολών που φέρει το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου και είδαν τις ζημιές που έχει υποστεί ο 2ος όροφος του κτιρίου.

Ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «έως σήμερα τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών που πραγματοποιούν ελέγχους έχουν πραγματοποιήσει αυτοψίες σε 300 οικίες και 1.000 διαμερίσματα εντός της πόλεως».

Πηγή: cnn.gr