Βαρύς είναι ο φόρος αίματος που έχει πληρώσει το Αγιον Ορος στην πανδημία του κορονοϊού, εξαιτίας και κάποιων γεροντάδων που παροτρύνουν τον κόσμο να μην πιστεύει στην πανδημία. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ekklisiaonline.gr, o Ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου κ. Βαρολομαίος.

Οπως αναφέρει, επικρατεί μια ανησυχία στους πατέρες γιατί δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος, παρόλα αυτά, αυτοί που θέλουν να προσέχουν προσέχουν, ενώ κάποιοι δεν θέλουν προσέχουν και εμμένουν σε αυτή την άστοχη και πολλές φορές δαιμονική αντίδραση και άρνηση για κάτι το οποίο είναι πολύ απλό.  «Υπάρχουν ακόμη κρούσματα στο Άγιο Όρος, υπάρχουν πατέρες στο νοσοκομείο, πρόσφατα εκοιμήθη και άλλος, ο αριθμός των μοναχών που έχουν κοιμηθεί αναλογικά σε σχέση με το σύνολο του Αγίου Όρους είναι πάρα πολύ μεγάλος. Σαν Άγιο Όρος έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με τους νεκρούς. Δυστυχώς η ίδια εικόνα επικρατεί στο χώρο της Εκκλησίας με γεροντάδες που παροτρύνουν τον κόσμο να μην πιστεύουν στην πανδημία και δικαιολογούν με άλλους τρόπους τους νεκρούς. Το φαινόμενο με τους Γεροντάδες δεν είναι τωρινό. Απλώς η πανδημία το αποκάλυψε. Παρασύρουν τους ανθρώπους, το έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές όμως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ανησυχητική ανοχή από την Εκκλησία στο φαινόμενο του Γεροντισμού» τονίζει στη συνέντευξη του.

Μάλιστα στηλιτεύει τη στάση τους επισημαίνοντας πως «οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους. Ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Έχουν φτιάξει ομάδες, δεν προσφέρουν Χριστό, η Εκκλησία είναι ένα σώμα, δεν μπορείς να αυτονομείσαι».