Για τέταρτη ημέρα σήμερα ο Δήμος Αριστοτέλη επιχειρεί τη διάνοιξη ενός δύσβατου δρόμου, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, στο όρος Στρεμπενίκος, όπου το χιόνι μπορεί να έφτασε σε ύψος, και το ένα μέτρο, προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα τα σημεία στα οποία έχει υποστεί βλάβες το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που στοίχισε τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος στις Κοινότητες Σταγείρων και Στρατονίκης.

Παρ’όλα αυτά ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ προσέγγισε την περιοχή, αντικαθιστώντας τον σπασμένο στύλο, ενώ αύριο θα βρεθεί στο σημείο το συνεργείο που θα κάνει τα απαραίτητα κλαδέματα των δέντρων που έχουν ακουμπήσει στο δίκτυο.

Η εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του σταθμού αναμετάδοσης και θα επανέλθει το τηλεοπτικό σήμα.

«Κατανοούμε απόλυτα τις συνέπειες από αυτή τη δυσλειτουργία και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων των δύο οικισμών μας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη από την πρώτη στιγμή παρείχε στον ΔΕΔΔΗΕ κάθε μέσο προκειμένου ο υπεύθυνος για το δίκτυο, οργανισμός να αποκαταστήσει τη βλάβη σε μια δύσβατη και μακρινή περιοχή.

Ίσως θα πρέπει να εξεταστεί πια η μεταφορά του σταθμού αναμετάδοσης σε πιο προσβάσιμο σημείο.

Τέλος η πρόσβαση στο σημείο θα εξυπηρετήσει και τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας καθώς θυμίζουμε ότι στο ίδιο σημείο λειτουργούν και οι σταθμοί της κινητής τηλεφωνίας που εδώ και μέρες συνεχίζουν την εκπομπή σήματος με λειτουργία γεννήτριας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μέσω ανάρτησης του στο FB.