Στο κενό έπεσε η ύστατη προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να παραμείνει στη Μελβούρνη και να λάβει μέρος στο Αυστραλιανό Open. Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε μετά από έξι ώρες ακροαματικής διαδικασίας να απελάσει τον Σέρβο τενίστα που εισήλθε ανεμβολίαστος στη χώρα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, όπως ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9:00 πμ. (ώρα Ελλάδας), ενώ το σκεπτικό δεν έγινε άμεσα γνωστό και θα κοινοποιηθεί σύντομα. Ο «Νόλε», που έχει κατακτήσει εννιά φορές το Αυστραλιανό Open, καλείται να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα, ενώ μένει να φανεί αν θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει πως δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για μια τριετία.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόκοβιτς έφτασε στη Μελβούρνη με ιατρική εξαίρεση, καθώς είχε νοσήσει στις 16 Δεκεμβρίου. Ωστόσο του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και έγινε αρχικά ανάκληση της βίζας του. Ο ίδιος προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο το οποίο και τον δικαίωσε προσωρινά, ωστόσο ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έκανε χρήση του δικαιώματά του να αποφασίσει την απέλασή του. Η πλευρά του 33χρονου προσέφυγε εκ νέου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έκανε μια ακροαματική διαδικασία έξι ωρών μέχρι να καταλήξει στην ετυμηγορία της.

Πηγή: sport-fm.gr