Από θαύμα γλίτωσε την ζωή του, ένα 17χρονο παιδί στο χωριό Φιολίτι στη Ζάκυνθο, όταν ο φίλος του, μη γνωρίζοντας ότι το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του είναι γεμάτο, τον πυροβόλησε.

Όπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα δύο αγόρια περνούσαν το πρωινό τους στο σπίτι του ενός. Τότε, το ένα από τα παιδιά, αποφάσισε να δείξει στον φίλο του, το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, το οποίο ήταν φυλαγμένο στην ντουλάπα του δωματίου. Ο νεαρός έβγαλε την καραμπίνα, μη γνωρίζοντας ότι ήταν γεμάτη φυσίγγια. Καθώς την επεξεργαζόταν και την έδειχνε στο συμμαθητή του, αυτή εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 17χρονο στην βουβωνική χώρα.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον 17χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αυτή τη στιγμή ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Από την αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου συνελήφθησαν ο πατέρας και ιδιοκτήτης του όπλου και ο 17χρονος γιος του. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και του νόμου περί όπλων. Ο πατέρας κρατείται στο ΑΤ Ζακύνθου και αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Μετά από έλεγχο της Αστυνομίας πάντως, όλα τα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι είχαν νόμιμη άδεια κατοχής.

Επισημαίνεται ότι το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φέρεται πάντα λυμένο, εντός θήκης και να συναρμολογείται μόνο στον τόπο του κυνηγιού. Το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο, ο οποίος πρέπει να μην είναι προσβάσιμος από παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ