Κενά που υπάρχουν στην υπόθεση με την καταγγελία βιασμού της 24χρονης, προσπαθούν να καλύψουν οι αρχές με τις έρευνες να συνεχίζονται. Ευρήματα ίσως να προκύπτουν και από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπου η νεαρή κοπέλα πήγε για να διασκεδάσει σε πάρτι σε σουίτα και κατάληξε, όπως καταγγέλλει, θύμα βιασμού. Η υπόθεση έχει πάρει πλέον ευρύτερες διαστάσεις μετά και την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ‘Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων». Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση». Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Οι κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η διοίκηση του ξενοδοχείου παρέδωσε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης το οπτικό υλικό από τις κάμερες στις 3 Ιανουαρίου. Μια ημέρα μετά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας για την καταγγελία της 24χρονης και την σύλληψη του 27χρονου που φέρεται να συνευρέθηκε μαζί της χωρίς τη θέλησή της, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η συλλογή του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας ήταν αίτημα των αστυνομικών αρχών που ανταποκρίθηκε άμεσα το ξενοδοχείο. Μάλιστα, εκτός από τα βίντεο οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από το ξενοδοχείο και την κατάσταση με τον αριθμό δωματίων που είχαν κλειστεί στο όνομα πέντε ατόμων, ανάμεσα τους το όνομα της 24χρονης και του 27χρονου που συνελήφθη.

Περιορισμένα όσα θα δουν από τις κάμερες ;

Στο οπτικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, φαίνεται μόνο όσοι μπήκαν και όσοι βγήκαν από το ξενοδοχείο την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την πρώτη ημέρα του χρόνου. Οι μόνες κάμερες ασφαλείας που διαθέτει το ξενοδοχείο είναι στην κεντρική είσοδο και στην πλαϊνή είσοδο, διότι λόγω της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αναγράφεται στο Άρθρο 17, η λειτουργία συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης σε ξενοδοχειακές µονάδες υπό οποιαδήποτε µορφή (ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόµενα δωµάτια κλπ.) πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά σε χώρους που αποσκοπουν στον έλεγχο εισερχομένων/εξερχοµένων (όπως π.χ. η κεντρική είσοδος, χώρος υποδοχής, οι είσοδοι/έξοδοι των ανελκυστήρων και των κλιµακοστασίων) καθώς και στους χώρους φύλαξης χρηµάτων (π.χ. ταµεία) και στις ηλεκτρομηηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Άρθρο, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καµερών στους χώρους εστίασης και στους διαδρόµους που οδηγούν στα δωµάτια του ξενοδοχείου και σε χώρους όπου ενδέχεται να παρακολουθούνται οι πελάτες ή και επισκέπτες του. Τέτοιοι χώροι είναι ιδίως οι είσοδοι των κατ’ ιδίαν δωµατίων, οι τουαλέτες και οι χώροι όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες αναψυχής (όπως πισίνες, γυµναστήρια, χώροι άθλησης, αποδυτήρια κλπ.).

Αν υπήρχαν κάμερες στους διαδρόμους των ξενοδοχείων, θα ήταν σαφώς πιο εύκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ όταν η 24χρονη ανέβαινε στο δωμάτιο που ζήτησε για να διανυχτερεύσει, διότι δεν αισθανόταν ικανή να γυρίσει σπίτι της.

Ωστόσο, οι απαντήσεις που αναμένεται να δοθούν από τις κάμερες ασφαλείας είναι και οι ώρες προσέλευσης και εξόδου της 24χρονης, καθώς υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές και για αυτές. Από την μια η νεαρή κοπέλα υποστηρίζει ότι όταν επέλεξε να φύγει δεν αισθάνθηκε καλά και ικανή να οδηγήσει ως το σπίτι της που βρίσκεται εκτός πόλεως, για αυτό ζήτησε να διαμείνει στο ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες, ότι η 24χρονη έφυγε από το ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα και γύρισε πίσω τα ξημερώματα.

Όλα αυτά όμως θα διαπιστωθούν από τις κάμερες ασφαλείας, όπως και ποιοι την ακολούθησαν, ποιοι ήταν μαζί της αλλά και σε τι κατάσταση φαινόταν να είναι η 24χρονη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια