Άλυτο μυστήριο παραμένει ο υπόκωφος ήχος και το βουητό που αφήνει του κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων ξάγρυπνους τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής οι έρευνες συνεχίζονται.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος του δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης πρόκειται για έναν “απόκοσμο”, εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος έρχεται από διαφορετικές εστίες και ξεκίνησε να ακούγεται πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ αναφέρει ότι «συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπίσουμε την εστία του ήχου. Ήμασταν και χθες το βράδυ στο σημείο και από την μέχρι τώρα έρευνα συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια βλάβη στο φυσικό αέριο, ούτε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο».

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι οι έρευνες της ΕΥΑΘ θα συνεχιστούν, με πιθανότερη εστία του μυστηριώδους ήχου να εικάζεται το υδραγωγείο της περιοχής, τονίζοντας ότι «η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη, υπάρχει αναστάτωση και το βράδυ είναι όλοι «στο πόδι» αλλά είναι θέμα χρόνου».

Δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδύλης διευκρινίζει μιλώντας στο GRTimes ότι δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα στην περιοχή «δεν τίθεται θέμα γεωλογικού φαινομένου με τόσες εβδομάδες διάρκεια».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, αναφέρθηκε στον περίεργο θόρυβο που ακούγεται τα βράδια στην Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα αίτια είναι ανθρωπογενή.

ΕΥΑΘ: Κανένα συμπέρασμα – Πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει

Τέλος πηγές της ΕΥΑΘ αναφέρουν στο GRTimes ότι από την περασμένη Πέμπτη κλιμάκια της ΕΥΑΘ έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία (η τελευταία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ) χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν την εστία του ήχου, ενώ διευκρινίζουν ότι σχετική αυτοψία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα «στο υδραγωγείο δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να δικαιολογεί τον ήχο, διότι δουλεύει με μαγνητισμό, παράλληλα τα συνεργεία περιγράφουν ένα βουητό που έρχεται από διαφορετικές εστίες και ενεργοποιείται κυρίως τις βραδινές ώρες».