Δυσάρεστα δεδομένα επιφύλασσε το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου, για τον Τουρισμό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των αναπτυξιακών νόμων, μένει εκτός ενισχύσεων το 76,5% των ξενοδοχείων, αντιμετωπίζονται δυσμενώς το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχείων σε μικρούς και ακριτικούς προορισμούς, αλλά και του ορεινού όγκου.

Ακόμη όμως και για όσα ξενοδοχεία εντάσσονται,  “πετσοκόβονται” οι ενισχύσεις αντίθετα με τα ποσοστά που υπάρχουν στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, προηγήθηκε διάλογος με το Υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο χρειάστηκε νέα παρέμβαση και πίεση μετά την απόφαση που είδε τη δημοσιότητα. «Χρειάστηκε και προσωπική παρέμβαση και παρέμβαση με την ιδιότητα της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για να αποφασίσει τελικά το Υπουργείο να εντάξει και των 3 αστέρων μονάδες στον Αναπτυξιακό έτσι ώστε να μείνει ένα πολύ μικρό ποσοστό εκτός. Όταν λέμε ότι θέλουμε να εκσυγχρονιστούμε σημαίνει ότι θα δοθούν και περισσότερες δυνατότητες για να έχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες ο πελάτης», επεσήμανε ο κ. Τάσιος.

«Για τα επόμενα 5 χρόνια η ανάκαμψη πρέπει να έρθει από στοχευόμενες δράσεις. Οι νόμοι και οι εξελίξεις των επιδοτήσεων πρέπει να μας βρούνε μπροστά για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση», κατέληξε ο κ. Τάσιος.