Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή επέβαλε σε μια 33χρονη μητέρα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, γιατί δεν έστελνε εδώ και 1,5 χρόνο την 11χρονη κόρη της σχολείο.

«Πέρσι δεν το πήγα. Το πήγα κάποιες ημέρες αλλά άκουσα ότι τα κρούσματα αυξάνονται και το σταμάτησα. Και φέτος το πήγα σχολείο και πάλι σταμάτησα γιατί είχε κρούσματα. Ούτε αρνήτρια είμαι, ούτε σε καμιά οργάνωση είμαι» υποστήριξε η μητέρα του κοριτσιού.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει δεκάδες άλλες περιπτώσεις παιδιών σε όλη την Ελλάδα, που στερούνται την υποχρεωτική μόρφωση.

Κι ενώ η πρώτη καταδικασμένη, μιλώντας στο LIVE NEWS, ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρνήτρια, ο σύντροφός της διευκρινίζει ότι κανείς από τους δύο δεν είναι εμβολιασμένος, γιατί, όπως λέει, δεν γνωρίζουν αν τα εμβόλια είναι πιστοποιημένα.

«Οι άλλες μπορεί να είναι αρνήτριες. Εγώ δεν είμαι. Εγώ το είπα καθαρά και αληθινά ότι φοβάμαι γιατί ούτε το παιδί μου μπορεί να είναι με τη μάσκα, με ένα φίμωτρο όπως λέγεται» πρόσθεσε η 33χρονη γυναίκα.

Με αυτό το… φίμωτρο όπως το αποκαλεί θ’ αναγκαστεί πάντως να στείλει την 11χρονη σχολείο καθώς κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας αν η κόρη της δεν συνεχίσει κανονικά τη φοίτησή της.

«Ήρθε κοινωνικός λειτουργός γιατί δεν στέλνω το παιδί μου σχολείο»

Κι από τον Βόλο στη Χαλκιδική, όπου συμβαίνει το απίστευτο και όμως αληθινό. «Είμαι πολύ Μπουμπουλίνα ρε… Όποιος σταθεί μπροστά μου τον έφαγα ρε!» υποστήριξε μια μητέρα μαθητή της γ’ δημοτικού.

Ειδικότερα, η μητέρα σε έξαλλη κατάσταση εξιστορεί σε βίντεο που ανέβασε η ίδια στο διαδίκτυο πως έδιωξε δύο κοινωνικούς λειτουργούς που την επισκέφτηκαν για να ρωτήσουν γιατί ο 8χρονος γιος της έχει να πάει σχολείο εδώ και 1,5 χρόνο.

«Σε μένα ήρθαν στο δικό μου σπίτι να δουν αν είμαι καλή μάνα και πως είναι ο γιος μου. Όλα αυτά γιατί δεν τον στέλνω σχολείο όπως και πολλοί άλλοι γονείς» πρόσθεσε.

Ο γιος της έμεινε στην ίδια τάξη, καθώς η μητέρα στέρησε στον 8χρονο και την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. «Πέρσι δεν τον πήγα καθόλου φυσικά. Ούτε τηλεκπαίδευση του έκανα γιατί δεν ήθελα να γίνει ζόμπι το παιδί μου. Μπορεί να μετάνιωσα λίγο γιατί έμεινε στην ίδια τάξη το παιδί μου. Θα μπορούσε να πάει φέτος Τετάρτη δημοτικού αλλά δεν πειράζει» συμπλήρωσε.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί ρώτησαν τη μητέρα τους λόγους που κρατούσε τον γιο της μακριά από την μάθηση εδώ και 1,5 χρόνο.

«Και γιατί δεν τα στέλνω; Γιατί βασανίζεται το παιδί με τη μάσκα και το τεστ. Και βγάζω και αραδιάζω όλες τις μηνύσεις που έχω κάνει. Στον διευθυντή, στην αστυνομία, στον Πλειώτα του Αρείου Πάγου. Και είχα και απ’ έξω αστυνομικούς. Φοβόντουσαν μην τις πνίξω. Μάλλον ξέρουν ποια είμαι» ανέφερε η μητέρα του νεαρού μαθητή.

Οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο κινδυνεύουν μέχρι και με δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να αφαιρεθεί και γονική μέριμνα.

Πηγή: megatv.com