Ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είχε την ευγένεια να προσφέρει στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. σειρά μικρογλυπτών, που αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου.

Με αφορμή την παράδοση των μικρογλυπτών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής, στην οποία απεύθυναν χαιρετισμούς ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Θ.Ι. Δαρδαβέσης και ο Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Στ. Τριαρίδης, ενώ ο Ομ. Καθηγητής Κων. Παπαδόπουλος ανέπτυξε μία σύντομη εισήγηση για την εξέλιξη του ανθρώπου και έκανε αναφορά στο έργο που προσέφερε στη Σχολή, το οποίο χαρακτήρισε έργο ζωής.

Ακολούθησε τιμητική απονομή διπλωμάτων στον δωρητή κ. Κ. Παπαδόπουλο, καθώς και στον Επ. Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Άρη Κατσιλάκη για τη συνεισφορά του στην ανάδειξη των γλυπτών. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του έργου και στη συνέχεια δόθηκε μία μικρή δεξίωση.

Τα έργα που προσφέρθηκαν, τοποθετήθηκαν σε ειδικές προθήκες σε κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής. Επισημαίνεται, ότι στη δημιουργία και την ανάδειξη των γλυπτών που φιλοτέχνησε ο Ομ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συνεισέφεραν Καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, Θετικών Επιστημών και Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.