Η κακοκαιρία «Διομήδης» στο πέρασμα της προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα σε δήμους της Χαλκιδικής, οι οποίοι μέχρι προ λίγων ημερών προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα.

Στη Δημοτική ενότητα Τορώνης, όμως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και η κατάσταση κρίνεται σοβαρή έως και επικίνδυνη αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη Κοινότητα της Συκιάς η κεντρική και μοναδική γέφυρα υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές με τη Δημοτική Αρχή να ζητά άμεση λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει και επηρεάζει έντονα το χωριό.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας μιλώντας στο XalkidikiPolitiki περιέγραψε το τί ακριβώς έχει συμβεί και τόνισε την ανάγκη για άμεση λύση καθώς, όπως ο ίδιος είπε, πλέον τίθεται θέμα επικινδυνότητας

«Είναι γνωστό ότι η κακοκαιρία Διομήδης δημιούργησε σωρεία σοβαρών προβλημάτων στη Δημοτική Ενότητα της Τορώνης. Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν, άνω των 10 μποφόρ προξένησαν προβλήματα στην παραλιακή ζώνη της Συκιάς, καθώς και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, όπου επλήγη ο οικισμός, στο Πηγαδάκι», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος και συνεχίζει αναφέροντας την πιο σοβαρή ζημιά που υπέστη η Κοινότητα της Συκιάς:«από τις έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν διαβρώθηκε το κεντρικό τοιχίο της μεγάλης γέφυρας στον οικισμό της Συκιάς με φυσικό επακόλουθο να καταστεί άκρως επικίνδυνη».

Σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα μετέβησαν άμεσα στο σημείο οι μηχανικοί του Δήμου, η Αστυνομία, καθώς και Τεχνικοί της Περιφέρειας, οι οποίοι έκριναν την συγκεκριμένη γέφυρα ακατάλληλη.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η μοναδική δίοδος προς τις σχολικές μονάδες της Συκιάς κι επίσης ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της Συκιάς περνά καθημερινά από εκείνο το σημείο ώστε να μεταβούν στις εργασίες τους. Γι’ αυτό το λόγο έγινε και ειδική σήμανση που απαγορεύει το πέρασμα προς τις σχολικές μονάδες», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σιθωνίας η συγκεκριμένη γέφυρα εντασσόταν στο πρόγραμμα του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάζει η Περιφέρεια. «Άμεσα η γέφυρα θα πρέπει χρηματοδοτηθεί και να κατεδαφιστεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και στις μελέτες του έργου, καθώς αυτή τη στιγμή οι μαθητές, αλλά και οι κάτοικοί μας εξυπηρετούνται από «άθλιους» παράδρομους για τα αυτονόητα», καταλήγει ο κ. Ντέμπλας.

Στο έγγραφο που αποκαλύπτει το XalkidikiPolitiki φαίνεται η αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση παρέμβαση για το σημείο της γέφυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος έστειλε ένα δεύτερο έγγραφο όπου περιγράφεται η κρισιμότητα της κατάστασης και το Υπουργείο Υποδομών.