Το ενδεχόμενο ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη για τον βιασμό και την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης να έχει κακοποιήσει άλλα ανήλικα κορίτσια ή γυναίκες ερευνούν πλέον οι αρχές.

Μια νέα μαρτυρία βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της ανήλικης που κατάφερε δύο χρόνια μετά τον βιασμό της και την κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίησή της να καταγγείλει τον 37χρονο ιερέα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνοουν λόγο για «συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης» του ιερέα στα Κάτω Πατήσια, ενώ μια ακόμη κοπέλα -ενήλικη- η οποία μένει στην περιοχή, καταγγέλλει πως τον Νοέμβριο του 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει, ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.

Όπως δηλώνει η Λούνα αποκλειστικά στο MEGA, ο ιερέας την είχε προσεγγίσει περισσότερες από μία φορές.

«Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που πήγαινε στο κατηχητικό και μου είπε ότι ο παπάς ήθελε κάποια άτομα να ζωγραφίσουν ένα γκράφιτι. Πήγαμε με έναν φίλο μου και του κάναμε τη δουλειά. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρωθούμε, μου ζητήθηκε να πάω από το γραφείο του στην εκκλησία, για να πάρω τα λεφτά. Μπήκα μέσα και ήμασταν μόνοι μας, ήταν 21.00 η ώρα το βράδυ. Πριν μου δώσει τα λεφτά, μου έκανε προσωπικές ερωτήσεις, όπωςαν έχω σχέση, αν έχω άτομα που εμπιστεύομαι και αν τους τα λέω όλα. Προσπαθούσε να με πείσει να πάρω μέρος στο κατηχητικό».

» Μετά από λίγο μου είπε “θα σου δώσω τα χρήματα, απλά εσένα θέλω να σου δώσω μια επιπλέον αμοιβή για να σε ευχαριστήσω προσωπικά” και έβγαλε από το πορτοφόλι του να μου δώσει ένα 50 ευρώ αρκεί εγώ να του έδινα ένα αντάλλαγμα. Όταν τον ρώτησα τι αντάλλαγμα, μου είπε “μία ώρα από τη ζωή σου, μία στο τόσο”».

Μάλιστα, όπως καταγγείλει η νεαρή, της πρότεινε να βρεθούνε οι δυο τους βραδινές ώρες, σε κτήριο της εκκλησίας και την παρότρυνε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

«Μου είπε να πηγαίναμε εκεί πέρα μόνοι μας, οι δυο μας, και να μη φοβάμαι και ότι ο σκοπός του είναι να περάσουμε εμείς καλά. Εγώ είχα πάθει σοκ, δεν τα πήρα τα λεφτά. Μου έδωσε προθεσμία δύο ημέρων να το σκεφτώ και να τον πάρω τηλέφωνο. Έφυγα τρομαγμένη και την ίδια μέρα μου έστειλε μήνυμα στο κινητό να του κάνω πρόταση στα social, που δεν αποδέχτηκα, και την επόμενη μέρα με έκανε add στο Facebook».

» Μετά από 2 – 3 μέρες με έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο. Όταν τελικά το σήκωσα, δε μου είπε κάτι ουσιώδες και του είπα να μη με ξαναενοχλήσει. Από τότε, τύχαινε πολλές φορές να με δει στον δρόμο, γιατί μένουμε και κοντά, και δε δίσταζε μπροστά στη γυναίκα του να με κοιτάει πολύ έντονα».

Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, απευθύνθηκε στις Αρχές, ωστόσο το αίτημά της δεν βρήκε ανταπόκριση.

«Πήρα τηλέφωνο για να κάνω καταγγελία στην αστυνομία την επόμενη μέρα και μου είπαν ότι επειδή δεν ήμουν ανήλικη, δεν είχα στοιχεία και δεν το είπα την ημέρα που έγινε, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Οπότε δε με βοήθησε κανείς», λέει η 18χρονη που απευθύνθηκε σε τρία διαφορετικά αστυνομικά τμήματα.

«Ό,τι γίνεται μένει εδώ, δεν θα σε πιστέψει κανείς»

Η κατάθεση της ανήλικης σόκαραν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων καθώς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, μία από τους αξιωματικούς που έπαιρνε κατάθεση από το κορίτσι, σταμάτησε δύο φορές τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, όπου ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο 37χρονος ιερέας κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η οικογένεια του κοριτσιού είναι θεοσεβούμενη και χαμηλών τόνων. Αρχικά, προσπάθησε να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί της, παροτρύνοντας το κορίτσι να του λέει τα πάντα.

Όταν θεώρησε πλέον ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, έφτασε στο σημείο να δράσει. Στις αρχές του 2019, όταν το κορίτσι ήταν περίπου 13 ετών, της ζήτησε με μήνυμα να του στείλει μία γυμνή της φωτογραφία. Στη συνέχεια, της έστειλε και ο ίδιος μία δική του γυμνή φωτογραφία, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Alpha, που επικαλείται την 17σέλιδη κατάθεση της ανήλικης.

«Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. “Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου”, μου έλεγε», φέρεται να είπε η ανήλικη στην κατάθεσή της.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, μετά το κατηχητικό ο ιερέας έδιωχνε τα υπόλοιπα παιδιά και ζητούσε από την ίδια να μένει στο τέλος. Εκεί, την κακοποιούσε σεξουαλικά, όπως και μέσα στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το παιδί φοβόταν και σημειώνει ότι όλα αυτά, γίνονταν με τη βία. Ο ιερέας μάλιστα φέρεται να μιλούσε στην ανήλικη, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ενήλικος και το φόβιζε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Από την πλευρά του, ο 37χρονος ιερέας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών ότι το κορίτσι «μάλλον εκνευρίστηκε μαζί μου από κάτι και θέλει να με εκδικηθεί», ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του), τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Αμέσως, έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων μετά το πέρας της οποίας, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Πηγή: cnn.gr