Λίγο που οι περιορισμοί της πανδημίας αίρονται, λίγο που βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί σε μικρά πάρτι ή εξωτερικές εκδηλώσεις, αρχίζουν ξανά οι προσκλήσεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Μήπως μέσα στις «κοινές» προσκλήσεις γάμων, βαπτίσεων ή και γενεθλίων, βλέπεις κι ένα νέο «είδος», αυτό των baby showers; Μπορεί να το θεωρείς αμερικανιά, όμως είναι μια ευκαιρία για τους μέλλοντες γονείς να μαζέψουν όσα περισσότερα βρεφικά είδη μπορούν πριν τη νέα «άφιξη». Εμείς θα σου κάνουμε 4 προτάσεις κι εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις μία από αυτές.

  1. Βρεφικά Ρούχα

Η πιο προφανής εναλλακτική που δεν χρειαζόταν καν να σου πούμε. Βολεύει ιδιαίτερα αν σε κάλεσαν τελευταία στιγμή ή εσύ αποφάσισες τελευταία στιγμή να ασχοληθείς με το δώρο. Μια καλή επιλογή, καθώς ποτέ τα βρεφικά ρούχα δεν θα είναι αρκετά, ενώ επίσης θα έχει και την προσωπική σου πινελιά, το γούστο σου. Πρόσεχε όμως μην παρεκκλίνει πολύ από αυτό των γονιών γιατί ίσως να μη δεις ποτέ το μωρό μαζί με το δώρο σου.

  1. Σαλιάρες

Και ξέρεις τι άλλο δεν θα είναι ποτέ αρκετό για γονείς και μωρό; Οι σαλιάρες. Υπάρχουν άλλωστε και αμέτρητα είδη: Σιλικόνης, υφασμάτινες, μακρυμάνικες, αδιάβροχες, με τσέπη ή χωρίς, με άπειρα σχέδια. Κι εδώ το γούστο σου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς βέβαια να είναι περιοριστικό: όλες οι σαλιάρες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, ανεξαρτήτως σχεδίου ή κατασκευής.

  1. Λευκά είδη

Εδώ πάμε σε ένα δώρο για τους καλά προετοιμασμένους ή γενικά αυτούς που θέλουν να επενδύσουν χρόνο σε μια καλή επιλογή. Ειδικά όταν μιλάμε για βρεφικές κουβέρτες και την προίκα του μωρού https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/proika-mwrou/ , καλό είναι να έχουμε κάνει την έρευνά μας, καθώς υπάρχουν για παράδειγμα οι βελουτέ που θα πρέπει να είναι από οικολογικό αντιαλλεργικό ύφασμα, όπως και οι βαμβακερές βρεφικές κουβέρτες που υπόσχονται απαλό άγγιγμα και ζεστές νύχτες για το νέο μέλος της οικογένειας.

  1. Βρεφικά παιχνίδια

Τα μωρά από την αρχή της ζωής τους γίνονται δέκτες ερεθισμάτων που εγγράφονται στον αγνό ακόμα εγκέφαλό τους. Μπορούμε να γίνουμε αυτοί που θα δώσουν στο ερχόμενο μωρό μια πληθώρα μουσικών ή οπτικών ερεθισμάτων, ανάλογα με το παιχνίδι που θα επιλέξουμε. Θέλουμε ένα κρεμαστό παιχνίδι για την κούνια; Θέλουμε ξύλινα ποιοτικά παιχνίδια αντοχή στον χρόνο ή απλά παζλ; Αυτά τα δώρα δεν γνωρίζουν από τιμές, καθώς, ανεξαρτήτως αυτών, θα εκτιμηθούν από τη φαντασία του μωρού. Αυτό που προσέχουμε και μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητά τους, καθώς ψάχνουμε κάτι που να μη καταστραφεί στα χέρια του μωρού.

Tip: Μια συζήτηση μεταξύ καλεσμένων πριν τις αγορές είναι μια καλή ιδέα ώστε να μην καταλήξετε όλοι με παρόμοια δώρα!