Με την ανακοίνωση για «ψυχρή εισβολή» στην Ελλάδα, ο ΟΑΣΘ επικαιροποίησε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να συνεχιστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε περίπτωση χιονοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη. Προβλέπεται η διασφάλιση της εκτέλεσης βασικών δρομολογίων, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου η Ομάδα Διαχείρισης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, έχει την ευθύνη για τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΣΘ διαθέτει ικανό αριθμό αντιολισθητικών αλυσίδων, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων με αλυσίδες. Ταυτόχρονα, έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, για τα δύο αμαξοστάσιά του, ώστε να είναι δυνατή η κίνηση των λεωφορείων έως την έξοδό τους στο οδικό δίκτυο, αλλά και η αποφυγή ατυχημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού.

Επιπλέον, υπάρχει ετοιμότητα για την λειτουργία του Κέντρου Ρύθμισης Κυκλοφορίας και του Πληροφοριακού Κέντρου του ΟΑΣΘ από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα, είτε και παραπάνω, εφόσον κριθεί αναγκαίο, από την Ομάδα Διαχείρισης.

«Ο ΟΑΣΘ διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, το οποίο έχει εγκριθεί και από την αρμόδια αρχή της Πολιτικής Προστασίας και το οποίο θέτει σε εφαρμογή άμεσα, μόλις έχει σχετική ειδοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ετοιμαστεί και για την πιθανότητα να έχουμε έντονα καιρικά και δη χιονοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ετοιμαζόμαστε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν, ελπίζουμε για το καλύτερο», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Ο Διευθυντής Συντήρησης του Οργανισμού, Γιάννης Σαββίδης, επισημαίνει ότι ο ΟΑΣΘ έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα τα οποία πιθανόν θα παρουσιαστούν. «Έχουμε λεωφορεία σε αναμονή, εξοπλισμένα με αλυσίδες, έχουμε κατανείμει τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού στα δύο αμαξοστάσια, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα με ολισθηρότητα οδοστρωμάτων, έχουμε κάνει πρόνοια για τις εγκαταστάσεις μας, ούτως ώστε να τις προστατεύσουμε από τις καιρικές συνθήκες και σαφέστατα όλος ο μηχανισμός του Οργανισμού, το Κέντρο Ρύθμισης Κυκλοφορίας, είναι έτοιμο, γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις», υπογραμμίζει ο κ. Σαββίδης.