Έργα και μελέτες έχει σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας, που κατάφερε να ωριμάσει μελέτες και να υποβάλλει προτάσεις. Παράδειγμα αυτού, είναι το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά. Έργο που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό στη Σιθωνία, όπως τόνισε ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας. «Ξεπερνούν τα 35 εκ. ευρώ όλα τα έργα μαζί που ενέταξε ο δήμος», σημείωσε ο δήμαρχος, αναφερόμενος ειδικότερα στον διαγωνισμό των 7 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των βιολογικών Ν. Μαρμαρά και Νικήτης. Επιπλέον έγιναν όλες οι κινήσεις για το έργο στην ύδρευση, αλλά και ασφαλτικά σε οδικά δίκτυα της Νικήτης.

«Έχουμε το έργο της αγροτικής οδοποιίας 3 εκ ευρώ που θα τρέξει τον μήνα Απρίλιο. Επιπλέον, στη Συκιά έχουμε εντάξει παρεμβάσεις στο πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα, και παρεμβάσεις σε παιδικούς και σχολικές μονάδες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να προλάβουμε να αποδώσουμε τα έργα στην τοπική κοινωνία του δήμου μας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η πρόσβαση στη Σιθωνία προτεραιότητα του δήμου

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κ. Ντέμπλας, το μεγάλο πρόβλημα του δήμου είναι ο κόμβος της Νικήτης, για τον οποίο ήδη έγινε μια μελέτη, αλλά η σειρά προτεραιότητας των βημάτων που ακολουθήθηκαν δεν έγινε ορθώς λόγω των συνθηκών που επέφερε η πανδημία. Το έργο είναι άνω των 8 εκ.  ευρώ με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Παρόλα αυτά η μελέτη δεν περιελάμβανε μια παράμετρο των πλημμυρικών φαινομένων, κάτι που πάει πίσω τη συνολική μελέτη ως το τέλος Φεβρουαρίου. «Έχω κι εγώ τις δικές μου ενστάσεις για το εν λόγω έργο αλλά έστω στο ελάχιστο να συμβάλλει θα είναι προς όφελος πολιτών και επισκεπτών του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Ντέμπλας.

Η επαρχιακή οδός Μουδανιών Σιθωνίας είναι η μέγιστη προτεραιότητα για τον δήμαρχο Σιθωνίας. Πρέπει κάποια στιγμή να σχεδιαστεί η νέα χάραξη του δρόμου, καθώς σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα η πρόσβαση προς τη Σιθωνία πρέπει να βελτιωθεί και να δέχεται τον κόσμο που έρχεται.