Ένας δήμος, 16 πρωτεύουσες ήταν το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της παράταξης που διοικεί τον δήμο Αριστοτέλη, κι όπως τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, αυτό διαπιστώνει κανείς αν κοιτάξει καλά σε όλες τις κοινότητες του δήμου. Οι δημότες, σύμφωνα με τον ίδιο, αδημονούν να δουν έργα στον τόπο τους, ωστόσο οι μελέτες χρειάζονται σύνταξη, έγκριση και όλα απαιτούν χρηματοδότηση.

«Μια σειρά αναπλάσεων και έργων στο οδικό δίκτυο, είναι ένα καλό δείγμα γραφής για αυτή τη δημοτική αρχή», τόνισε ο δήμαρχος και εξήγησε με παραδείγματα: Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ουρανούπολης, επίσης ανάπλαση δύο κεντρικών αξόνων μέσα στην Ιερισσό, καθώς και η αγορά του Στρατωνίου. Επιπλέον σε εξέλιξη είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αρναίας, όπως και της Ολυμπιάδας.

Παρεμβάσεις γίνονται και στο οδικό δίκτυο με την υπογραφή συμβάσεων 3 εκ. ευρώ για αποκατάσταση 23 χλμ σε όλο τον δήμο με ασφαλτοστρώσεις. Υπάρχει επίσης περίπτωση να γίνει άλλη μια εργολαβία με τα καινούργια μεταλλευτικά τέλη που θα αγγίζει και πάλι τα 3 εκ. ευρώ. «Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε κάτι παρόμοιο καθώς οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται με ιδία έσοδα των δήμων και όχι από χρηματοδοτικά προγράμματα», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι έχουν δρομολογηθεί εξίσου πολλές παρεμβάσεις για αγροτική οδοποιία.

Μεγάλα έργα θεωρούνται τόσο η περιπατητική διαδρομή που αλλάζει το σκηνικό στη Μ. Παναγία με τις παράλληλες παρεμβάσεις, όσο και η ανάπλαση της πλατείας του δημαρχείου Ιερισσού. «Ένα έργο στρατηγικής ανάπλασης που ελπίζουμε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο ή την ΠΚΜ θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε», τόνισε ο κ. Βαλιάνος και εκτίμησε ότι το πλάνο των παρεμβάσεων που θα εκτελεστούν μέσα στο 2022 σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης θα δείξει στους δημότες ότι αυτή η δημοτική αρχή παράγει έργο.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων που αποτελεί πληγή για την αυτοδιοίκηση όταν η αρμοδιότητα που έχουν οι δήμοι δεν συνοδεύεται από αντίστοιχους πόρους. Στον Αριστοτέλη γίνονται ετησίως πάνω από 400 στειρώσεις και περισυλλογή αδέσποτων με ένα βαν που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο δήμος. Η ομάδα περισυλλογής των αδέσποτων που συγκρότησε ο δήμος μεταφέρει τα ζώα σε αναρρωτήριο που λειτουργεί και πάλι ο δήμος για τον σκοπό αυτό. «Έχουμε διασπείρει ταΐστρες για να είναι σιτισμένα τα ζώα και προμηθευόμαστε τροφές που δίνουμε στους προέδρους των κοινοτήτων και ενώ έχουμε όλη αυτή τη δράση, εντούτοις το πρόβλημα παραμένει. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε επιπλέον βοήθεια, αλλά συνειδητοποιημένους πολίτες που δεν θα αφήνουν τα αδέσποτα να πολλαπλασιάζονται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος.