Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, προωθώντας το αίτημα των Αγροτικών και Ελαιοκομικών Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Νομού Χαλκιδικής, σχετικά με τη στήριξη της Βρώσιμης Ελιάς Χαλκιδικής.

Με την παρούσα παρέμβαση που έρχεται σε συνέχεια επανειλημμένων παρεμβάσεων του κ. Πάνα στη Βουλή για το ζήτημα, ο Βουλευτής αναφέρει, ότι σύμφωνα με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Χαλκιδικής, δεν υλοποιούνται οι σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για τη Βρώσιμη Ελιά Π.Ο.Π. Χαλκιδικής, που επρόκειτο να ενταχθεί στις ειδικές ρυθμίσεις του Προγράμματος «ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021», ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως οι Συνεταιρισμοί τονίζουν, ότι δεν δίνεται στους Ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής η κατοχυρωμένη ενίσχυση στήριξης λόγω συνθηκών COVID των 40 ΕΥΡΩ ανά στρέμμα, ενώ άλλες περιοχές και αλλά προϊόντα έχουν ήδη ενισχυθεί, ενώ επαναφέρεται το θέμα της αύξησης του κόστους καλλιέργειας.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Με την παρέμβασή μου για μια ακόμη φορά στη Βουλή επαναφέρω το ζήτημα της Βρώσιμης Ελιάς της Χαλκιδικής, προωθώντας προς τον αρμόδιο Υπουργό ταυτόχρονα και τα αιτήματα όλων των παραγωγών του τόπου μας. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, καθιστά τη φετινή καλλιεργητική χρονιά πολύ δύσκολη, υπονομεύει την ποιότητα και την αποδοτικότητα των κτημάτων και δημιουργούνται ταυτόχρονα, πολλά προβλήματα και στις εξαγωγές του προϊόντος. Σταθερά συνεχίζω να στέκομαι δίπλα στους παραγωγούς της Χαλκιδικής και στα δίκαια αιτήματα τους».