Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σημερινή του ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, έως έως το βράδυ η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει αποκατασταθεί, καθώς δίνεται μάχη να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να ηλεκροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε, από τις 2.500 γραμμές μέσης τάσης του δικτύου υπήρξαν βλάβες σε 79 γραμμές που περιορίστηκαν σε 45 τις πρώτες πρωινές ωρες. Ακόμη 8 αποκαταστάθηκαν μέχρι το μεσημέρι ενώ συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλες 37, ωστόσο σε κάποιες από αυτές το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τη δύσκολη πρόσβαση.
«Σε όλα τα βόρεια προάστια, όπως στον Δήμο Διονύσου και την Κηφισιά όπου είχε εντοπιστεί ο κύριος όγκος των διακοπών στη περσινή «Μήδεια» φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα προβλήματα που αποκαταστάθηκαν τις πρωινές ώρες. Η αιτία των λιγοστών περιστατικών σε αυτές τις περιοχές ήταν οι εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως», ανέφερε ο υπουργός.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕΑναστάσιος Μάνος επισήμανε ότι πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Πολιτική Προστασία έχουν κινητοποιηθεί στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα, με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Υπάρχει μάλιστα και ελικόπτερο που επιθεωρεί τις γραμμές μέσης τάσης στην Ανατολική Αττική για να βρει τα σημεία με βλάβες στις δύσβατες περιοχές.

Αναφορικά με τις βλάβες ανά περιοχή, επισήμανε ότι έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλες στα νησιά εκτός από μεμονωμένους οικισμούς στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μια τουριστική περιοχή στη Σέριφο.

Στην Αττική, προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν σε επίπεδο γειτονιάς οι περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός και Χαλάνδρι.

Μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα, σε Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Κατω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, λόγω δυσκολιών των συνεργείων στην πρόσβαση των περιοχών αυτών.

Συνολικά εκτιμάται ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχαν ρεύμα, συμπλήρωσε ο κ. Μάνος.

Πηγή: protothema.gr