Η Αντωνία Δαλαβίτσου, πρόεδρος για δεύτερη θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας είναι μια δυναμική γυναίκα επιστήμων, η οποία ανέλαβε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα του Δήμου.

Άνθρωπος ήπιων τόνων, αλλά αποφασιστική, χειρίζεται με ευαισθησία και διοικητική ευθύνη τη σημαντική θέση που της εμπιστεύθηκε η Δημοτική Αρχή.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση της με τα κοινά

Η κα. Δαλαβίτσου ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά ως επαγγελματίας του τουρισμού στον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμμάτων της Σάρτης και ύστερα από δυο-τρία περίπου αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα με τον Δήμαρχο, Κυπαρίσση Ντέμπλα.

«Αφού μου ζητήθηκε από τον κ. Ντέμπλα να προσπαθήσουμε για ένα κοινό αγώνα με στόχο το κοινό καλό και επειδή εμπιστεύομαι πολύ το πρόσωπο του και την μέχρι τώρα του πορεία αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Πρώτη φορά γυναίκα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας

Αναφερόμενη στον δύσκολο θεσμικό ρόλο που έχει αναλάβει, αλλά και στο πως αντιμετωπίζουν οι άνδρες μια γυναίκα που κατέχει μια τόσο σημαντική θέση ευθύνης στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου η ίδια απάντησε:«Είναι ένας δύσκολος θεσμικός ρόλος με πολλές ευθύνες, επειδή κατά κύριο λόγο πρέπει να επικρατεί σεβασμός, αλλά και μια τάξη κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, πιστεύω όμως ότι τα καταφέρνω αρκετά καλά», είπε η κα. Δαλαβίτσου και συνέχισε:«Σίγουρα είναι κάτι καινούριο το να έχουμε γυναίκα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θεωρώ πως είναι η δίκη μας η στάση, εννοώ των γυναικών που καθορίζει το πως θα μας αντιμετωπίζουν οι άνδρες, γι’αυτό και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διακρίσεις ή κάποια στερεότυπα», τονίζει μεταξύ άλλων η ίδια.

Με την ευκαιρία η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, αλλά και ως Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Σιθωνίας η κα. Δαλαβίτσου αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό και την προετοιμασία για το καλοκαίρι του 2022 από μεριάς του Δήμου, σχετικά με την τουριστική προβολή της Σιθωνίας.

«Η Τουριστική Επιτροπή συνεργάζεται πλέον με τον καινούριο Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ιωάννη Μαλλίνη και συζητάμε όλα αυτά που είχαμε ως προτεραιότητα και τα προηγούμενα δυο χρόνια, αλλά βλέπετε λόγω του κορονοϊού όλες οι δράσεις είχαν αδρανοποιηθεί. Φέτος είμαστε πιο αισιόδοξοι και κάνουμε περισσότερες κινήσεις γύρω από το ψηφιακό κομμάτι, μιας και το παιχνίδι ύστερα από την covid εποχή έχει μετατοπιστεί προς αυτή την κατεύθυνση», εξηγεί η ίδια στο XalkidikiPolitiki.

Η ίδια μίλησε και για τις διαδυκτιακές σελίδες που δημιουργήθηκαν με σκοπό την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την άμεση προβολή του τόπου:«Οι σελίδες στο FB και στο Instagram είχαν ξεκινήσει την πρώτη διετία της Τουριστικής Επιτροπής με στόχο να ανανεωθεί και η Ιστοσελίδα. Ωστόσο, όλο αυτό φάνηκε κάπως χρονοβόρο καθώς η ποσότητα της πληροφορίας είναι πολύ μεγάλη για να οργανωθεί και επιπλέον για μετά από περίπου 12 χρόνια ξεκινήσαμε από την αρχή, καθώς δεν υπήρχε τίποτα έτοιμο. Πάντως βλέπουμε οι σελίδες να παίρνουν μια σημαντική ώθηση και να ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε η κα. Δαλαβίτσου φανερά αισιόδοξη για το μέλλον.

Μάλιστα  η ίδια αναφέρθηκε στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την Μικρασιατική Καταστροφή και την επαφή με συλλόγους των προσφυγικών χωριών της Σιθωνίας, αλλά και άλλων ειδών συλλόγους για διάφορες δράσεις που έχουν σκοπό να πραγματοποιηθούν στον Δήμο Σιθωνίας, αν βέβαια όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η κα. Δαλαβίτσου το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία που λαμβάνει χώρα τα τελευταία δυο χρόνια.

«Ο στόχος της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και της Τουριστικής Επιτροπής είναι να αγκαλιάσει όλες τις δράσεις των φορέων και έπειτα να σταθεί φυσικά πρωτοστάτης ο Δήμος όσον αφορά την προώθηση, όταν όμως καταφέρουμε να βγούμε από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα», κατέληξε η Αντωνία Δαλαβίτσου.