Με ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε γνωστός ο θάνατος του ιδρυτή του Ομίλου METRO, Παντελή Παντελιάδη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Με πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας, ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί μίας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά».

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελιάδης

Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη METRO εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.

Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε!

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στη μνήμη του στο έργο ανασχεδιασμού της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού Χαλκιδικής. Θα τον θυμόμαστε πάντα όλοι μας με αγάπη, σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γ. Γιώργος: “Για μάς τους Ιερισσιώτες ήταν «ο Παντελής», ο δικός μας ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, τονίζοντας πως από σήμερα η Ιερισσός και η Χαλκιδική είναι φτωχότερες.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Γιάννης Γιώργος:

“Για μάς τους Ιερισσιώτες ήταν «ο Παντελής», ο δικός μας ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ο Ιερισσιώτης που αγάπησε τον τόπο του και τους συγχωριανούς του όσο λίγοι Ιερισσιώτες. Για τους υπόλοιπους Έλληνες ήταν ο ιδρυτής των κολοσσών OPTIMA και METRO.

Σεμνός, μετρημένος, φιλότιμος, εργατικός και ιδιαίτερα δοτικός στούς γύρω του, αφήνει το αποτύπωμά του βαθιά χαραγμένο στον χώρο του επιχειρείν της χώρας. Από σήμερα η Ιερισσός, η Χαλκιδική και η Ελλάδα είναι φτωχότερες! Τον αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη και την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τεράστια προσφορά του στον τόπο μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.