Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει τη έναρξη της διαδικασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η πρώτη απάντηση στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος απάντησε ότι η πρόταση για γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. «Αύριο το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα τη δώσει η Βουλή στις επόμενες τρεις μέρες και θα λάβετε απαντήσεις για όλα τα ψέματα που είπατε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Παίρνοντας εκτάκτως το λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

«Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή».

in.gr