Έτοιμο και ήδη να ασχολείται με τα νέα του καθήκοντα βρήκε το Xalkidikipolitiki τον Ιωάννη Μαλλίνη ως καθ’ ύλην Αντιδημάρχο του δήμου Σιθωνίας μέχρι τις 31-12-2023 και με αρμοδιότητες που έχουν ως εξής:
-Πολεοδομίας
-Χωροταξίας
-Προγραμματισμού & Πληροφορικής
-Προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
-Πολιτισμού, Απασχόλησης και Τουρισμού
-Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
-Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών ισότητας των φύλων
-Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.
Πλέον των ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζει και τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:
-Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Αγ. Νικολάου
-Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Νικήτης
-Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού ‘’κατά τόπον’’ για την Κοινότητα Ν. Μαρμαρά
-Τέλεσης πολιτικών γάμων ‘’κατά τόπον’’ για την Δ.Ε Σιθωνίας

Αρχικά για το κομμάτι της πολεοδομίας ο κ. Μαλλίνης τόνισε ότι η υπηρεσία οργανώνεται έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργική για τον κόσμο και το προσωπικό, το οποίο είναι λίγο αλλά δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς. «Σχετικά με τις πολεοδομικές μελέτες, μπορώ να σας πω ότι η παραλία της Συκιάς έχει φτάσει σε τελικό στάδιο, ενώ ανάλογα βήματα έχουν γίνει για τα έργα σε Ν. Μαρμαρά και Μεταγγίτσι, στο έργο του υδρόμυλου. Ειδικότερα στην παραλία Συκιάς αναμένεται η έγκριση της γεωλογικής μελέτης για να φτάσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όλα τα στοιχεία και να δοθούν οι εγκρίσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.


Ο κ. Μαλλίνης αναφέρθηκε στην ανάγκη βασικών υποδομών όπως η αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού Νικήτης, καθώς ήδη δημοπρατήθηκαν 7 εκ. ευρώ για τα δύο αντίστοιχα έργα σε Νικήτη και Ν. Μαρμαρά. Την ίδια στιγμή υπάρχει ιδιώτης που έχει αναλάβει τη συντήρηση των βιολογικών.

Ο Τουρισμός στη Σιθωνία ως προϊόν

Ο νέος αντιδήμαρχος, που αναλαμβάνει τον τουρισμό, βάζει πρωταρχικό στόχο την ίδρυση ενός γραφείου τουρισμού που θα γίνει η γέφυρα ανάμεσα στον τουρίστα, τον επισκέπτη και τις υπηρεσίες. «Επιπλέον ενδυναμώνουμε τις δράσεις μας μέσω των ψηφιακών εργαλείων που υπάρχουν και μέσω όλων των επαφών μας για συμμετοχή σε δράσεις και εκθέσεις, όπου προλαβαίνουμε για φέτος. Αφού κλείσουμε το θέμα βασικών υποδομών και δημιουργήσουμε ένα brand name φιλοδοξούμε να κερδίσουμε το στοίχημα», τόνισε ο κ. Μαλλίνης.

Ο κ. Μαλλίνης έρχεται παράλληλα σε επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους, σε πρώτη φάση συλλέγοντας πληροφορίες και στοιχεία, και σε επόμενο στάδιο με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και εκθέσεων μέσα στο 2022 για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ,ΝΙΚΗΤΗ,ΣΑΡΤΗ,ΣΥΚΙΑ,ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ