Με μια σύντομη ανάρτηση στους λογαριασμούς του, στις Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δηλώνει «δικαιωμένος» για την εξέλιξη με την κατασκευή deck κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε τα εξής:

«Δικαιωμένος…
Η δημιουργία ξύλινου deck στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, που έριξα στο τραπέζι, το 2013, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, έφθασε στο στάδιο της προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, για να υλοποιηθεί το έργο».

Το περίφημο ξύλινο deck έχει… μεγάλη ιστορία

Ήταν το 2013, όταν, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Καλαφάτης ανέλαβε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα περιελάμβανε το σχεδιασμό ελαφρού μεταλλικού «καταστρώματος», με ξύλινη επένδυση, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, από τον Α Προβλήτα ως το Λευκό Πύργο.

Ήταν το 2014, όταν το deck της παραλίας ήταν βασικός στόχος στο πρόγραμμα των «Εντάξει», επικεφαλής των οποίων ήταν ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος διεκδικούσε τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ήταν στη θητεία του, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης όταν ο τότε Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υιοθετούσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατασκευή του ξύλινου deck.

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση της διοίκησης του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, αποφάσισε την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.