Με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, αρχαιολόγο, Γιώργο Σκιαδαρέση επισκέφθηκε για ακόμη μία φορά το διατείχισμα της Νέας Ποτίδαιας ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία συνεργατών του Δημάρχου και του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Ποτίδαιας, Βασίλη Κιοσσέ, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση του διατειχίσματος, προκειμένου να συμπληρώσει το ήδη δημοπρατηθέν έργο με τίτλο: «Ανάδειξη μέρους του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου».

Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός ήπιου περιβάλλοντος χώρου όπου το διατείχισμα της Κασσανδρείας, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο όριο του οικισμού της Νέας Ποτίδαιας και εκτείνεται σε μήκος περίπου 1.200 m, από τον Τορωναίο κόλπο ανατολικά, μέχρι τον Θερμαϊκό στα δυτικά, να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανάδειξή του και παράλληλα η συνολική εικόνα να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Με γνώμονα την αστική ανάπλαση της περιοχής, γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί το μνημείο στα δρώμενα του οικισμού, είτε στο πλαίσιο μιας περιήγησης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, είτε ενός απλού περιπάτου αναψυχής.