Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος στον Διοικητή της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Δ. Τσαλικάκη και στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κ. Δεδελούδη για την άμεση ανάγκη διενέργειας δωρεάν Rapid Test στους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης, του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid-19.

«Με την επιστολή μου αυτή ήθελα να επιστήσω την προσοχή τους σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της απομακρυσμένης Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας και αφορά στα αυξημένα κρούσματα Covid-19, τόσο στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης όσο και στα άτομα του περιβάλλοντός τους, γεγονός που επιβάλλει την επαναλαμβανόμενη διενέργεια rapid test.

Θεωρώ επιβεβλημένη τη διευκόλυνση των κατοίκων της Τορώνης για τη διενέργεια rapid test στον τόπο τους, προκειμένου να αποφευχθεί τόσο η μετακίνηση των κατοίκων στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων και συνεπάγεται έξοδα μετακίνησης, τα οποία για πολλές οικογένειες είναι ανέφικτα, όσο και η πληρωμή του rapid test σε φαρμακεία που επίσης τους επιβαρύνει οικονομικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τους παρακάλεσα να εξετάσουν το συγκεκριμένο αίτημα με την δέουσα προσοχή, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους κατοίκους της Τορώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕΧ.