Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, μετά την καταιγίδα έπληξε τις παράκτιες περιοχές της βόρειας Γερμανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τα δρομολόγια των τρένων έχουν διακοπεί σε πολλές περιοχές στη βόρεια και ανατολική Γερμανία, κυρίως στο Αμβούργο, το Βερολίνο και τη Βρέμη, επειδή σε πολλά σημεία έχουν πέσει κλαδιά ή και ολόκληρα δέντρα στις γραμμές.

Στο Μπέλιτζ, κοντά στο Βερολίνο, ένας 58χρονος που έκανε βόλτα με τη σύντροφό του τραυματίστηκε θανάσιμα όταν καταπλακώθηκε από μια προεκλογική πινακίδα, την οποία παρέσυρε ο άνεμος. Στη Βρέμη, ένα δέντρο έπεσε πάνω σε έναν περαστικό και τον τραυμάτισε σοβαρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, ένας μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε επίσης όταν το μηχανάκι του προσέκρουσε σε έναν πεσμένο κορμό δέντρου.

Συνολικά, δέκα οχήματα συγκρούστηκαν με πεσμένα δέντρα και κλαδιά στην περιοχή του Νοϊμπράντεμπουργκ ενώ πολλά σταθμευμένα υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων.

Στο Βερολίνο, η πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, για να προστατευθούν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην πρωτεύουσα από το βράδυ του Σαββάτου.

Πλημμύρες στο Αμβούργο

Η περίφημη ψαραγορά του Αμβούργου πλημμύρησε καθώς η στάθμη του ποταμού Έλβα, που χύνεται στη Βόρεια Θάλασσα, ανέβηκε κατά 5,2 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει ότι στον βορρά θα έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Αμβούργου ανταποκρίθηκε σε 450 κλήσεις για βοήθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή. Δέντρα έπεσαν και έκλεισαν σιδηροδρομικές γραμμές και δρόμους, ενώ δύο άνδρες διασώθηκαν αφού μια φορτηγίδα κόλλησε κάτω από μια γέφυρα στο Αμβούργο.

Η δημόσια τηλεόραση NDR μετέδωσε ότι πολλές κοινότητες κοντά στην πόλη Βίσμαρ, στα ανατολικά του Αμβούργου, αντιμετωπίζουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων Deutsche Bahn αναγκάστηκε να αναστείλει τα δρομολόγια σε πολλές γραμμές στον βορρά.