Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, η οικογένεια του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό φέρεται να φυγαδεύτηκε σε ασφαλή τοποθεσία «λόγω ανησυχιών αασφαλείας».

Χιλιάδες πεζοί διαδηλωτές κατέκλυσαν τον κοινοβουλευτικό περίβολο το Σάββατο εν μέσω προειδοποίησης για ακραίο ψύχος, και ενώθηκαν μια σειρά από φορτηγατζήδες που άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Αργότερα προστέθηκαν και άλλοι οδηγοί και διαδηλωτές από όλες τις περιοχές της χώρας που, σε ορισμένες περιπτώσεις, διένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στους δρόμους έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στο κέντρο της πόλης.

Το «Κονβόι της Ελευθερίας» όπως ονομάστηκε ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με πρωτεργάτες τους οδηγούς φορτηγών. Και εξελίχθηκε σε ένα μαζικό «τσουνάμι» διαμαρτυρίας ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης Τριντό για την αναχαίτιση της Covid-19.

 

Πηγή: ethnos.gr