μητσοτακης

Στοχευμένες κινήσεις για την ανάδειξη της νέας ατζέντας του κυβερνητικού έργου αλλά και για να σταλούν συγκεκριμένα μηνύματα περιλαμβάνει η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Με συνολικά 6 κινήσεις.

Πρώτος σταθμός της πρωθυπουργικής περιοδείας θα είναι η πρότυπη εξαγωγική εταιρεία, με έδρα τη Νέα Μηχανιώνα, που κατασκευάζει δίχτυα, με την επωνυμία «Διόπας». Η εταιρεία έχει ως πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο τον Σίμο Διαμαντίδη και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη καινοτομική και εξαγωγική δραστηριότητα, εξάγοντας δίχτυα σε πολλές χώρες της κόσμου. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι οι συνεργασίες της πάνω στην ανάπτυξη της καινοτομίας, όπως με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ΕΚΕΤΑ και το ΑΠΘ. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αναπτύχθηκαν δύο καινοτόμα προϊόντα, όπως τα αλεξίσφαιρα δίχτυα που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τα δίχτυα-ύφαλοι για την προστασία και διπλασιασμό των ιχθυοπληθυσμών στην θάλασσα. Εδώ το μήνυμα είναι σαφές: στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας αλλά και της γυναικείας απασχόλησης καθώς στην εταιρία το 70% των απασχολούμενων είναι γυναίκες.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας θα είναι η ορκωμοσία της νέας σειράς δικαστών που θα γίνει στον Σχολή Δικαστών της Θεσσαλονίκης. Εδώ είναι προφανές ότι το μήνυμα έχει να κάνει με τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα της δικαιοσύνης, ενώ είναι βέβαιο ότι με την παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει και έναν απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στο μείζον θέμα της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη θα είναι το πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, όπου η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ για την απονομή του παλιού στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία με τη δημιουργία Μητροπολητικού Πάρκου. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 20 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο έργο είχε συμπεριληφθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην περασμένη ΔΕΘ η επιλογή της αυριανής του επίσκεψης στον χώρο είναι απόλυτα λογική. Μάλιστα ήδη κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα επισκεφτεί τις εργασίες που γίνονται στον χώρο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια