Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων Πάνας Απόστολος.

Απευθυνόμενος στους Επερωτώμενους Υπουργούς των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, υπογράμμισε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ενέργειας, τις συνεχείς ανατιμήσεις και να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Ασκώντας αυστηρή κριτική προς την Κυβέρνηση αναφορικά με την απουσία ουσιαστικής στήριξης των πολιτών ανέφερε πως:

«Προβλέποντας πως η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί είναι προφανές ότι δεν αρκούν πανηγυρικές ανακοινώσεις αποσπασματικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων. Απαιτείται ένα συνεκτικό και ουσιαστικό στρατηγικό σχέδιο απεγκλωβισμού της οικονομίας μας από αυτήν την κατάσταση.

Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες και υποτιμά τη νοημοσύνη τους, υποστηρίζοντας πως εκτός των αυξήσεων στην ενέργεια δεν υπάρχουν αυξήσεις σε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Όλοι όμως γνωρίζουμε πως εάν υπάρχει αύξηση στον τομέα της ενέργειας, υπάρχουν και σε όλα τα προϊόντα και σε υπηρεσίες

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση διαψεύστηκε στις εκτιμήσεις της περί «προσωρινής ενεργειακής κρίσης» και όπως όλα δείχνουν κρίση αυτή θα έχει διάρκεια και οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να υφίστανται συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματός τους».

Κλείνοντας την Τοποθέτησή του ο κ. Πάνας ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας και του περιορισμού της ακρίβειας που πλήττει πολίτες και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, επανέφερε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και επανέλαβε για άλλη μια φορά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αύξηση της επιδότησης του κόστους ενέργειας σε ποσοστό 75%, μείωση του Φ.Π.Α. σε είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και φοροελαφρύνσεις, που από το 2019 ζητά Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.