Μοναδικό φαινόμενο στον ουρανό, φωτογραφήθηκε στα Ν. Μουδανιά και σε πολλές άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, και προκαλεί εντύπωση σε όποιον έχει την τύχη να ατενίζει τον ορίζοντα όταν συμβαίνει. Είναι η γνωστή Fallstreak Hole. 

Τέτοιες τρύπες σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία του νερού στα σύννεφα είναι κάτω από το μηδέν, αλλά το νερό, σε υπερψυγμένη κατάσταση δεν έχει παγώσει ακόμα λόγω της έλλειψης πυρήνων πάγου. Όταν σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου προκαλείται ένα φαινόμενο ντόμινο λόγω της διαδικασίας Bergeron, προκαλώντας την εξάτμιση των σταγονιδίων νερού γύρω από τους κρυστάλλους: αυτό αφήνει μια μεγάλη, συχνά κυκλική, τρύπα στο σύννεφο.  Πιστεύεται ότι η εισαγωγή μεγάλου αριθμού μικροσκοπικών κρυστάλλων πάγου στο στρώμα του σύννεφου πυροδοτεί αυτό το φαινόμενο ντόμινο της σύντηξης που δημιουργεί την τρύπα.

Οι παγοκρύσταλλοι μπορούν να σχηματιστούν όταν περνούν αεροσκάφη, τα οποία συχνά έχουν μεγάλη μείωση της πίεσης πίσω από το άκρο των φτερών ή τις άκρες της έλικας. Αυτό ψύχει τον αέρα πολύ γρήγορα και μπορεί να δημιουργήσει μια κορδέλα από κρυστάλλους πάγου που ακολουθούν στο πέρασμα του αεροσκάφους. Αυτοί οι παγοκρύσταλλοι βρίσκονται περικυκλωμένοι από σταγονίδια και αναπτύσσονται γρήγορα με τη διαδικασία Bergeron, προκαλώντας την εξάτμιση των σταγονιδίων και δημιουργώντας μια τρύπα με ραβδώσεις σαν βούρτσες από κρυστάλλους πάγου κάτω από αυτό. Τέτοια σύννεφα δεν είναι μοναδικά σε καμία γεωγραφική περιοχή και έχουν φωτογραφηθεί από πολλά μέρη.