Στο πλευρό των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής, όπως ανακοινώνουν τα Σωματεία τους.  Στην ανακοίνωση στήριξης που εξέδωσαν δηλώνουν συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι όπως τονίζεται, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την Κυβερνητική απόφαση για απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Η συγκεκριμένη αυτή ενέργεια οδηγεί στην ανεργία πάνω από 1.100 εργαζόμενους με τις οικογένειες τους, αυτή η ενέργεια έρχεται μετά την Κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα στην επιστολή στήριξης από τα Σωματεία μεταλλωρύχων τονίζονται, μεταξύ άλλων τα εξής: «Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ, εμείς εδώ στην Χαλκιδική έχουμε βιώσει σχεδόν ανάλογες περιπτώσεις τα παλαιότερα χρόνια σαν και τις δικές σας, όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με σκληρό αγώνα και αλληλεγγύη. Τέλος, οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής σας εύχονται καλή δύναμη και καλό αγώνα με πίστη και αποφασιστικότητα, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του, άλλωστε η πίστη, η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο στην φαρέτρα μας! Με εγκάρδια εκτίμηση και συμπόνια τα σωματεία των μεταλλωρύχων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Επαγγελματικό σωματείο μεταλλωρύχων υπόγειων στοών μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Σωματείο εργαζομένων στο εργοτάξιο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής
«Στοά 59» Σωματείο εργατοτεχνιτών & υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα»
Μαζί ενωμένοι ποτέ νικημένοι».