Ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές για την κατάσταση που επικρατούσε στα προκάτ κτίρια του Γενικού Λυκείου Συκιάς.
Αναλυτικά, η απάντηση του Προέδρου Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Σιθωνίας, Ιωάννη Μαλλίνη σχετικά με τα δημοσιεύματα στα προκάτ κτίρια του ΓΕΛ Συκιάς:
“Ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και έπειτα από τις τριτοκοσμικές εικόνες που είδαμε σήμερα στα προκάτ κτίρια , αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη προς τους μαθητές για την ταλαιπωρία που περάσανε!
Όταν λοιπόν αναλάβαμε , με υπευθυνότητα και αξιοκρατία προχώρησαμε σε παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου.
Όλοι θυμόμαστε την (τριτοκοσμική)κατάσταση των συγκεκριμένων αιθουσών, το πως τις αξιοποιήσαμε και όλοι αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνει η σχολική επιτροπή για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων με προϋπολογισμό περίπου 70.000 ευρώ ετησίως· με τον οποίο καλούμαστε να καλύψουμε πετρέλαια θέρμανσης , γραφική ύλη , ηλεκτρονικό εξοπλισμό , φωτισμό , αθλητικό εξοπλισμό ,καθαριστικά ,κτιριακές παρεμβάσεις και ότι άλλο αφορά την καθημερινότητα σε 6 κτίρια!
Πιστεύω τα έχουμε καταφέρει καλά τα τελευταία αυτά δυο χρόνια .
Καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στην οποία ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ,αντιλαμβάνεται ότι προβλήματα στις στέγες δεν εντοπίζονται με ανθρώπινο μάτι.
Σε ένα σχολείο χωρίς σύλλογο γονέων η μη ενημέρωση προς εμάς για τέτοια θέματα ,κάνει το έργο μας δύσκολο και δεν αξίζει σε κανένα παιδί να βιώνει τέτοιες καταστάσεις από λάθη των μεγαλύτερων!
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μας έδειξαν κακοτεχνίες προηγούμενων ετών που οπως προανέφερα δε μπορούσαμε να γνωρίζουμε.
Εγγυώμαι λοιπόν ,όχι ότι θα γίνει άμεσα αλλά ήδη έχει δρομολογηθεί.
Σήμερα λοιπόν με εντολή δημάρχου και με το αίσθημα ευθυνης που μας διακατέχει απέναντι στα παιδιά μας , έπειτα απ την ενημέρωση που είχαμε ( θα τονίσω απ το διαδίκτυο ) πραγματοποιήθηκε αυτοψία απ το αρμόδιο συνεργείο και οι εργασίες θα γίνουν σωστά απ την αρχή τις επόμενες ημέρες ώστε να μην ξανά βιώσει κανένα παιδί τέτοιες λυπηρές καταστάσεις!”
#Χαλκιδική #Συκιά #Δήμος Σιθωνίας #Μαλλίνης