“Η Οδύσσεια ενός Μυρμηγκιού”

Ένα μυρμήγκι, ο Οδυσσέας, αναζητά τη δική του “Iθάκη”. Με την ορμή των νιάτων του θα προσπαθήσει να κερδίσει την αναγνώριση, την καταξίωση και την αγάπη. Ονειρεύεται έναν όμορφο κόσμο και θα αγωνιστεί με πάθος για να τον δημιουργήσει. Τα εμπόδια, που ορθώνονται μπροστά του, θα παλέψει με θάρρος και αισιοδοξία να τα ξεπεράσει. Κάθε πάθημά του γίνεται πολύτιμος δάσκαλος και σύμβουλός του.
Άραγε, θα βρει την “Ιθάκη” του; Πόσα διδάγματα για τη δική μας ζωή θα μας δώσει o Οδυσσέας;

Το εικονογραφημένο παραμύθι “Η Οδύσσεια ενός Μυρμηγκιού” βραβεύτηκε ως βιβλίο της χρονιάς (2021-2022) και απέσπασε το Α’ Βραβείο Παραμυθιού στον 10ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ.

“Και οι 7 ήταν άνεμοι”

Επτά άνεμοι, επτά πληγές χτυπούν την Ευρώπολη κι ένα λιβάδι με ζώα και φυτά.

Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην επίσκεψη του Θυμού, της Ζήλιας, της Αδιαφορίας, της Απελπισίας και των άλλων ανέμων;

Οι ένοικοι του λιβαδιού θα κατορθώσουν να τιθασεύσουν τους Ανέμους; Τα παθήματά τους θα γίνουν μαθήματα, εμπειρίες για το μέλλον; Όρια και αντοχές θα δοκιμαστούν. Ο Ατομικισμός ή η Ομαδικότητα θα νικήσουν;

Ενα παραμύθι που έλαβε το β’ βραβείο στον 9ο διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. το 2018.

Ο συγγραφέας μέσα από το παραμύθι του θίγει όλα τα αρνητικά στοιχεία της σημερινής μας εποχής. Οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις έχουν κυριευτεί από αρνητικά συναισθήματα. Θυμός, αδιαφορία, πλήξη, αλαζονεία, αχαριστία. Όλα αυτά τους οδηγούν στην απελπισία.

Ο συγγραφέας

Ο Παναγιώτης Καραμούζης γεννήθηκε και κατοικεί στη Σκάλα Λακωνίας. Κατάγεται από τον Κότρωνα Λακωνίας. Τελείωσε το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση, ως δάσκαλος, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας.

Ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων, δοκιμίων, διηγημάτων και μυθιστορημάτων και έχει βραβευτεί 43 φορές.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του έχει λάβει ακόμη 37 βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, κυρίως γραπτού λόγου.

Έχει εκδώσει τα βραβευμένα ως βιβλία της χρονιάς από τον Ε.Π.Ο.Κ. παραμύθια “Και οι 7 ήταν άνεμοι” & “Η Οδύσσεια ενός μυρμηγκιού” (εκδόσεις ενΤΥΠΩΣΗ: https://www.ekdoseisentyposi.gr).

Έχει παρουσιάσει με επιτυχία εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική καταστροφή και το δημοτικό τραγούδι μετά από πρόσκληση της υπευθύνου της χορωδίας Λιμπρέτο,υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα, σε περιοχές του δήμου του.