Δίωρη αναμονή στο κρύο περίμενε τους μαθητές του γυμνασίου Ιερισσού στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού στο πλαίσιο ελέγχου λόγω κρούσματος.

Οι μαθητές βρέθηκαν έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού από τις 8 το πρωί εκείνης της μέρας κι όταν πέρασε η ώρα χωρίς να έρθει γιατρός, αποχώρησαν με τους καθηγητές τους για το σχολείο, όπου περίμεναν ως τις 10.30 περίπου έξω στην αυλή. Τελικά, αφού πέρασαν δύο ώρες, ο γιατρός που έφτασε στο ιατρείο έκανε τα τεστ στους μαθητές.

Το περιστατικό που ταλαιπώρησε τα ανήλικα παιδιά αγανάκτησε τους γονείς και οδήγησε τον Σύλλογο Γονέων να συντάξει μια καυστική ανακοίνωση για το πρόβλημα που προέκυψε και δεν είναι άλλο από την έλλειψη γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού. Οι γονείς ζητούν άμεσα να στελεχωθεί το ιατρείο με παθολόγο και να υπάρξει συντονισμός ώστε τα παιδιά να υποβάλλονται στα τεστ χωρίς να χάνονται ώρες ολόκληρες. Ας σημειωθεί ότι στην Ιερισσό δεν υπάρχει άλλη δημόσια δομή που να εκτελεί rapid τεστ, ενώ η εναλλακτική για τους γονείς είναι τα φαρμακεία με το όποιο κόστος.  Όπως ανάφερε στο Xalkidikipolitiki ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του γυμνασίου Ιερισσού, Χρήστος Τσακούλης, οι γονείς ζήτησαν, είτε να καταβάλλουν χρήματα για γιατρό οι ίδιοι, είτε να πάει γιατρός από το Παλαιοχώρι στην Ιερισσό, είτε να μεταβεί άτομο από το ιατρείο covid της Αρναίας.

Ο δήμος πίεσε για να προμηθευτεί το Π.Ι. Ιερισσού τα rapid test

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα όταν επίσης το πρόβλημα ήταν μεγάλο, οι γονείς ήρθαν σε επαφή με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο. Ο δήμαρχος με τη σειρά του, όπως δήλωσε στο Xalkidikipolitiki, ζήτησε από το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου να προμηθεύσει με rapid test και το Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, ώστε να μη μετακινούνται οι μαθητές. “Αυτό τελικά επετεύχθη, ενώ τώρα γίνονται προσπάθειες και πάλι από τον δήμο ώστε να μετακινηθεί γιατρός προς την Ιερισσό για τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω των κρουσμάτων. Μάλιστα ο δήμος προτίθεται να πληρώσει γιατρό για τα τεστ“, δήλωσε ο κ. Βαλιάνος.

Να σημειωθεί επίσης, ότι υπάρχουν δύο γιατροί στην Ιερισσό που μετακινήθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω αναγκών της πανδημίας, ενώ ένας γιατρός που έμεινε, για τρεις μέρες την εβδομάδα, επισκέπτεται τις δύο φορές την Ουρανούπολη και τα Ν. Ρόδα.

Σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ιερισσού, Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.