Φιλικός αγώνας στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού διοργανώθηκε μεταξύ της Δόξας Δράμας και ΑΟ Καβάλαςστο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παίκτες και των δύο ομάδων άφησαν στεφάνι και λουλούδια στη μνήμη του 19χρονου που δολοφονήθηκε σε τυφλή ενέδρα οπαδών. Στο 19ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στο παιχνίδι αυτό το αποτέλεσμα δεν είχε σημασία και όλοι μαζί αγκαλιά έβγαλαν φωτογραφία.

«Δεν ήθελα να μείνω μόνο σε σκέψεις και ιδέες, ήθελα να το κάνω πράξη και θα το κάνω αγώνα ζωής. Όχι πια βία στα γήπεδα, όλοι ενωμένοι, ο αγώνας είναι χαρά. Είναι λίγο λύπη για αυτούς που θα χάσουν αλλά στο τέλος πρέπει να χειροκροτούν και τις δύο ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε και λίγο τα ήθη μας. Βλέπω αυτόν τον αγώνα σαν ένα καινούργιο ξεκίνημα», δήλωσε ο πατέρας τους Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Τον φιλικό αγώνα διοργάνωσαν οι αντιπεριφέρειες Καβάλας και Δράμας σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δύο ομάδων.

«Όλο αυτό να γίνει η απαρχή για κάτι καλύτερο για ένα στοπ οριστικό στη βία», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Ευχαριστούμε τις διοικήσεις των δύο ομάδων που αποδέχθηκαν αυτό το ημίχρονο αγάπης το ημίχρονο ζωής με την παρουσία του πατέρα του Άλκη μας, του πατέρα όλων μας», δήλωσε από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.