Με κύριο αίτημα το κόστος παραγωγής οι αγρότες της Χαλκιδικής αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά. Την  απόφαση αυτή έλαβαν στη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στα Ν. Μουδανιά, όπου συμφώνησαν να συντάξουν γραπτώς την επιστολή αιτήματος προς τον Υπουργό. Η συνάντηση που ζητούν από τον κ. Γεωργαντά έχει χρονικό ορίζοντα μετά το πέρας των μπλόκων που έχουν στηθεί στη χώρα. «Τότε θέλουμε να δούμε τον Υπουργό ως αντιπροσωπεία της Χαλκιδικής και να συζητήσουμε τα δικά μας αιτήματα», τόνισε από τον Συνεταιρισμό Ν. Συλλάτων ο Δημήτρης Παπαδάκης. Στο πνεύμα αυτής της απόφασης δεν θα υπάρξει κινητοποίηση από τη Χαλκιδική σε μπλόκα με τρακτέρ.

Οι αγρότες αναμένουν μετά το Πάσχα την «κορωνοενίσχυση» για τα τοπικά προϊόντα που έχει οριστεί στα 40 ευρώ το στρέμμα για την πράσινη ελιά και στα 57 ευρώ το στρέμμα για τη λεβάντα. Το αίτημα που θα βάλουν στον Υπουργό αφορά την ακαρπία της πράσινης ελιάς, από την παγωνία του 2021, για την οποία μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο στα Ν. Μουδανιά έγινε μια ευρύτερη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στη Χαλκιδική παρουσία και των βουλευτών Κ Μάλαμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και Α. Πάνα από το ΚΙΝΑΛ.