Σύσκεψη του συντονιστικού αγροτών Χαλκιδικής  πραγματοποιήθηκε στα Μουδανιά  με την παρουσία της βουλευτού Χαλκιδικής Μάλαμα Κυριακής και του Μάκη Πάνου μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπευθύνου του αγροτικού τομέα της ΝΕ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου .

Αναλυτικά, η ανακοίνωση :

“Εδώ και μερικές μέρες ο αγροτικός κόσμος του νομού μας όπως και  όλης της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό.

Ήδη πάρα πολλά μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές και παρά την ανύπαρκτη σχεδόν δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, αυτά αυξάνονται καθώς όλο και περισσότεροι αγρότες τα πλαισιώνουν.

Οι αγρότες μας σήμερα πλήττονται διττά: πλήττονται από την τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων, με συνέπεια να κινδυνεύει η συνέχιση της παραγωγικής τους διαδικασίας.

Πλήττονται όμως και σαν καταναλωτές από την τεράστια αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης καθημερινής κατανάλωσης όπως φυσικά και όλοι οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας. Ο αγώνας τους λοιπόν, όπως και οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που υφίσταται τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υποστηρίζει απόλυτα τον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας και θα είναι δίπλα τους σε οποίας μορφής κινητοποιήσεις αποφασίσουν τα  συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ζητάμε μεταξύ των άλλων: την άμεση επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και ειδική επιδότηση προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος. Επίσπευση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες φετινές δυσκολίες.”

#ΣΥΡΙΖΑ #ΑΓΡΟΤΕΣ #ΛΥΣΕΙΣ