Τον πήχη ψηλά βάζει η Αμμουλιανή για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με το προσφάτως ανακοινωθέν τουριστικό καταφύγιο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο νησί.

Ο Νικήτας Μαρτυγάκης, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής δήλωσε ότι οι προσδοκίες για την ανάπτυξη του τόπου του είναι μεγάλες από ένα τέτοιο έργο. Στόχος είναι, όπως τόνισε, να γίνει σωστή και συμφέρουσα για το νησί διαχείριση, όταν ολοκληρωθεί το λιμάνι, και να αποφέρει στον τόπο τα προσδοκώμενα έσοδα, καθώς είναι το πρώτο τουριστικό καταφύγιο στον δήμο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχουν δεδομένα που εκτιμούν ότι το τουριστικό καταφύγιο θα επιφέρει ετησίως έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ στην τοπική κοινωνία και 300 χιλ, ευρώ για το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Παράλληλα, ένας από τους σκοπούς του έργου όπως τόνισε ο κ. Μαρτυγάκης, είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος από το 5μηνο σε 12μηνο με την κίνηση που θα δημιουργεί στο νησί ο ελλιμενισμός των σκαφών.

 

 

 

Ετοιμότητα για τη νέα σεζόν

Τα μηνύματα της νέας τουριστικής περιόδου για το νησί της Αμμουλιανής είναι καλά και ικανοποιητικά εν συγκρίσει με την περασμένη σεζόν. Μπορεί φέτος να μην δούμε κινηματογραφικά γυρίσματα στο νησί από το Flim Office της Περιφέρειας, αλλά σίγουρα από τον Ιούνιο και μετά οι κρατήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει υψηλή επισκεψιμότητα.

“Παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκαν κάποιες ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις, εμείς έχουμε κάνει τη διαδικτυακή μας καμπάνια και προωθούμε το νησί ως προορισμό διακοπών στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Φέτος στοχεύουμε σε αγορές όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία”, τόνισε ο κ. Μαρτυγάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Μάιος εμφανίζεται λίγο “διστακτικός” αλλά από κει κι έπειτα ανοίγει η σεζόν.

#Χαλκιδική #Αμμουλιανή #Μαρτυγάκης #τουρισμός #καλοκαίρι