Θα συνεχίσει η οριζόντια στήριξη για το ρεύμα στους αγρότες αλλά η Κυβέρνηση σχεδιάζει και συζητά και στοχευμένες κινήσεις.

Εξετάζουμε διάφορα εργαλεία και επιλογές, πέραν της οριζόντιας στήριξης, ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πάντως ο Υφυπουργός παραδέχτηκε ότι «οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είναι πέραν πάσης λογικής. Αβάσταχτες».

Και πρόσθεσε: «Η πολιτική που σταδιακά εφαρμόζουμε, αυτά τα 2 δισ. ευρώ, που έχει διαθέσει η Κυβέρνηση και η ΔΕΗ είχαν σαν αποτέλεσμα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, να πληρώνουμε φθηνότερο το ρεύμα.

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος που  ανοίγει το λογαριασμό του και βλέπει νούμερα τα οποία δεν του περνούσαν από το μυαλό. Όμως, για να λέμε τα πράγματα με ρεαλισμό και με ειλικρίνεια στον κόσμο, πάντα λέγοντας την αλήθεια, δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που αναλογικά μέχρι σήμερα που μιλάμε να έχει διαθέσει περισσότερα χρήματα για την ενεργειακή στήριξη από την Ελλάδα».

Πηγή: agrotypos.gr

#Αγροτικά Νέα #Χαλκιδική #Ρεύμα #Κυβέρνηση