Αθωώθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα στο δικαστήριο, για τις κινητοποιήσεις του 2018 όταν είχαν κλείσει με τρακτέρ τον κόμβο της περιοχής ζητώντας να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης. Το αίτημα ήταν καθολική από την τοπική κοινωνία λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας των οχημάτων και των τροχαίων που σημειώνονται εκεί.

Η τελευταία κινητοποίηση είχε γίνει στις 25 Αυγούστου του 2018 ενώ προηγήθηκαν κι άλλες παρουσία εκπροσώπων του δήμου και της περιφέρειας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως είχε αναδείξει το Xalkidikipolitiki διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για τον κόμβο καρμανιόλα με δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ στις 23 Ιουνίου 2018, που έκλεισαν και πάλι τον δρόμο οι τοπικές αρχές τους είχαν υποσχεθεί τοποθέτηση φαναριού στο σημείο, αλλά και προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμο κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής.
Από τότε έχουν τοποθετηθεί ραντάρ ταχύτητας με ένδειξη πριν από τον κόμβο το όριο ταχύτητας κάτω από τα 50 χλμ δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς που κατευθύνονται από και προς το χωριό να ελέγχουν τη διασταύρωση.