Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση σας, λοιπόν. Είναι λογικό, αν βγαίνετε εδώ και αρκετό καιρό με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και αν έχετε χτίσει μια σχέση με γερά θεμέλια, να θέλετε να μείνετε και μαζί. Αυτός είναι, εξάλλου, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε κατά πόσο μπορείτε να συμβιώσετε χωρίς προβλήματα (το να μείνετε μαζί μερικές μέρες σε ένα ξενοδοχείο δεν έχει καμία σχέση με το να μείνετε μαζί στο ίδιο σπίτι). Ωστόσο, θα ήταν καλό να δώσετε βάση στα παρακάτω, προτού πάρετε την απόφαση.

  1. Συζητήστε γιατί θέλετε να μείνετε μαζί

Θα πρέπει σίγουρα να δώσετε βάση σε αυτό. Πρέπει να συζητήσετε σχετικά με το γιατί θέλετε να μείνετε μαζί. Είναι αυτό το σωστό βήμα για τη σχέση σας; Είναι κάτι που θα τη βοηθήσει να εξελιχθεί; Ή μήπως πρόκειται για μια απόφαση της στιγμής η οποία σας συμφέρει απλώς οικονομικά; Ο λόγος πρέπει να είναι καλός, γιατί ένας χωρισμός θα σας επηρεάσει πολύ συναισθηματικά και μπορεί να αποτελέσει πλήγμα και για τα οικονομικά σας.

  1. Σκεφτείτε ότι θα χρειάζεστε το χώρο και το χρόνο σας

Μπορεί να πιστεύετε ότι θα είστε συνεχώς μαζί και πως αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Αλλά πραγματικά θα χρειάζεστε το χώρο και το χρόνο σας. Είναι τεράστια αλλαγή το να περάσετε από τα ραντεβού στο να βλέπετε ο ένας τον άλλον 24/7. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο καθένας σας θα μπορεί να περνά χρόνο με τον εαυτό του.

  1. Συζητήστε πρακτικά ζητήματα

Θα πρέπει να συζητήσετε από νωρίς και ορισμένα πρακτικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, πώς θα διαχειριστείτε το κομμάτι των οικονομικών σας, αλλά και πώς θα διαχωρίσετε τις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να μείνετε μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προγράμματά σας δεν θα διαφέρουν. Για την οργάνωση του σπιτιού και όλων όσων πρέπει να γίνουν, ένα σημειωματάριο https://www.twf.gr/category/simiomataria/  θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Μάλιστα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να έχει ο καθένας το δικό του εβδομαδιαίο ημερολόγιο και να φροντίσετε να συντονίσετε τα προγράμματά σας, όχι μόνο για να δείτε ποιος θα κάνει ποιες δουλειές, αλλά για να μπορείτε να περνάτε και χρόνο μαζί.

Note: Αν το πάρετε απόφαση και κάνετε το βήμα, αναζητήστε ημερολόγια  https://www.twf.gr/category/imerologia/ για να προετοιμαστείτε μαζί για τη φετινή χρονιά σωστά!

Πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε αυτό το βήμα επειδή το θέλετε πραγματικά. Αν νιώθετε πως έχει έρθει η σωστή στιγμή για τη σχέση σας και πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, μην διστάσετε!