Τη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και καμία δομή στον δήμο Αριστοτέλη δεν θα κλείσει δίνει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος για άλλη μια φορά, τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις πληρωμών μέσω του προγράμματος που χρηματοδοτεί τις δομές.

Οι εργαζόμενοι στη Φροντίδα, όπως λέγεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Αριστοτέλη υποστηρίζουν ότι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει δεν μπορεί να είναι η λειτουργία των δομών στη στιγμή που η Επιχείρηση έχει προϋπολογισμό  2.133.000 Ευρώ ενώ το πρόγραμμα της εναρμόνισης (Παιδικοί-ΚΔΑΠ-ΒΣΣ) ανέρχεται μόλις στο 1.000.000.

Ο δήμος από την πλευρά του προσπαθεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση, κάτι που έκανε ήδη κατά 200 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, όπως τονίζει ο δήμαρχος τα voucher που κόπηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει περεταίρω μείωση. Η καθυστέρηση όπως τονίζει ο κ. Βαλιάνος είναι όντως υπαρκτή. Από τη δική τους θέση όμως οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο στον δικό τους δήμο 4μηνη καθυστέρηση ενώ σε Μουδανιά και Πολύγυρο το πρόγραμμα πληρώνει στην ώρα του, όπως υποστηρίζουν.

Πάντως το Σωματείο των εργαζομένων στις δομές της ΔΗΚΕΔΑ έχει στείλει σχετικές επιστολές στον δήμο και τον πρόεδρο της Επιχείρησης και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει απάντηση ή λύση στο πρόβλημά τους.