Επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη, Αγιον Ορος, Κομοτηνή και στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί από αύριο μέχρι και τις 7 Μαρίου ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία της αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με πρόγραμμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τη συνοδεία του αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ με την αεροπορική εταιρεία Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης για Θεσσαλονίκη όπου θα καταλύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο. Το Σάββατο θα περιηγηθούν σε θρησκευτικά μνημεία, ναούς και μοναστήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. ΄Ανθιμο.

Το απόγευμα της Κυριακής θα αναχωρήσει για την Ουρανούπολη από όπου με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβεί με την αντιπροσωπεία του στο Αγιο Ορος. Εκεί θα επισκεφθούν τις μονές Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου και άλλες Μονές.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα θα επισκεφθούν τον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του Αλέξανδρου, του 4ου γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

Την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν από το Αγιο Ορος με ιδιωτικό σκάφος και θα μεταβούν στην Κομοτηνή όπου θα συναντήσουν τις γυναίκες. Στις 7 το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ και θα αναχωρήσουν για Κωνσταντινούπολη. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα επισκεφθούν την περιοχή του Μεγάλου Ρεύματος και με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβούν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα επισκεφθούν την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.

Την Κυριακή θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου της Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενώ μετά τη Λειτουργία θα γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα αναχωρήσουν από την Κωνσταντινούπολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

#Χαλκιδική #ΆγιοΌρος #Αρχιεπίσκοπος