Ο Δήμος Νέας Προποντίδας προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τον αγώνα δρόμου φιλανθρωπικού σκοπού “Γίνε Specialistas” μετά και των δυο χρόνων αναβολών του αγώνα.

Αρχικά, ο αγώνας ακυρώνεται και φέτος καθώς κρίνεται αδύνατη και η φετινή διεξαγωγή βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων, με την ανακοίνωση να αναφέρει αφενός τους λόγους της μη διεξαγωγής, την αγορά τριών απινιδωτών για τα κλειστά γυμναστήρια Νέων Μουδανιών, Νέας Τρίγλιας και Νέας Καλλικράτειας, ανταποδίδοντας την ανταπόκριση του κόσμου και αφετέρου πως όποιος είχε δηλώσει συμμετοχή στα 6000μ, έχει τη δυνατότητα να πάρει πίσω τα χρήματα του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Αγαπητοί “specialistas”,

ήδη πέρασαν δύο χρόνια αναβολών του Αγώνα Δρόμου «Γίνε specialistas” που προκηρύχθηκε τον Μάρτιο του 2020. Παρόλη την πρωτοφανή συμμετοχή, για τα δεδομένα της Χαλκιδικής, η κρίση της πανδημίας δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του.

Στο διάστημα αυτό, όπως είχε ανακοινωθεί στην προκήρυξη, ο αγώνας δρόμου στηρίζοντας τον μαζικό αθλητισμό και ανταποδίδοντας τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, προέβη στην αγορά τριών απινιδωτών αξίας 4.200 ευρώ, οι οποίοι δόθηκαν στον Δήμο για να τοποθετηθούν στα τρία κλειστά Γυμναστήρια των Δημοτικών Ενοτήτων Μουδανιών, Ν. Τρίγλιας και Ν. Καλλικράτειας.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για διεξαγωγή τέτοιων αγώνων, προβλέπεται η συμμετοχή αθλητών/τριών μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανάμεσα στους δρομείς, μάσκες στην αναμονή, κάδοι απόθεσης μασκών, σταθμοί με αντισηπτικό υλικό κ.α. Ενδεικτικά σε κάθε εκκίνηση 50 αθλητών/τριών απαιτείται μια έκταση 1000 τ.μ.

Η χωροταξική διαμόρφωση της πλατείας των Ν. Μουδανιών στην οποία βρίσκεται η αφετηρία και ο τερματισμός, καθιστά αδύνατη την παρουσία 3000 αθλητών/τριών, συν των παρευρισκόμενων συνοδών, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Επίσης με αυτές τις προϋποθέσεις, αποκλείονται οι 900 περίπου μαθητές/τριες στον αγώνα δρόμου των 1000 μ. και όσοι από τους 2000 συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου των 6000 μ. δεν είναι εμβολιασμένοι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Αγώνας Δρόμου «Γίνε specialistas” είναι μια γιορτή όπου το κεντρικό σύνθημα είναι:
Συμβαδίζουμε στη ζωή
Συντρέχουμε στις δυσκολίες
Συμμετέχουμε στους αγώνες
θεωρούμε ότι δε συνάδει με το πνεύμα της διοργάνωσης, ο αποκλεισμός συμμετεχόντων από αυτήν την εκδήλωση και δεδομένης της πρακτικής αδυναμίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση της διεξαγωγής του Αγώνα Δρόμου.

Όσοι κατέβαλαν το αντίτιμο συμμετοχής των 5 ευρώ για τον αγώνα των 6000 μ. κι επιθυμούν την επιστροφή των χρημάτων, μπορούν να στείλουν mail στο [email protected] όπου θα αναγράφουν:
1.Ονοματεπώνυμο
2. Αριθμό λογαριασμού (αν είναι εφικτό της Alpha bank)

Σε περίπτωση που μετά τις πιθανές επιστροφές περισσέψουν χρήματα, αυτά θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Προποντίδας, για αγορά εξειδικευμένου παιδαγωγικού υλικού.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έρθει η πολυπόθητη «κανονικότητα», ώστε να ανταμωθούμε πάλι και να μπορέσουμε να ξαναβιώσουμε αυτή την όμορφη εμπειρία.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Αγώνα Δρόμου “Γίνε specialistas”.

#Χαλκιδική #ΔήμοςΠροποντίδας #ΓίνεΣπεσιαλίστας