Σε επιθεώρηση του αντιπλημμυρικού έργου στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, όπως αποκλειστικά το XalkidikiPolitiki μετέδωσε ζωντανά. Το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες βρίσκονται στην έξοδο του χωριού προς Αρναία όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του χειμάρρου. «Αν δεν είχαμε κάνει την παρέμβαση, το κομμάτι του δρόμου δεν θα ήταν προσβάσιμο. Είναι ένα από τα μικρά αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούμε με την Πολιτική Προστασία για να θωρακίσουμε τα χωριά μας. Τα έργα κόβουν την ορμή του νερού, τα συρματοπλέγματα συγκρατούν τον δρόμο και τοποθετούμε επίσης πλέγματα νέας τεχνολογίας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Όπως είπε η παρέμβαση λύνει ένα μέρος της ασφάλειας του χωριού, καθώς θα ακολουθήσουν τεχνικά έργα σε 4 γεφύρια όπως αποκάλυψε ο κ. Γιώργος. Το επόμενο από τα έξι έργα αντιπλημμυρικής παρέμβασης αφορά την περιοχή της Φλέγρας, ενώ προηγήθηκε η Ιερισσός και η Τορώνη.

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να αποκαταστήσουμε ζημιές που έγιναν τα τελευταία 4 και 5 χρόνια. Είπαμε ότι θα παραδώσουμε μια διαφορετική εικόνα του νομού και αυτό κάνουμε», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.http://