Μια σημαντική δράση ανέλαβε η έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου στη Σιθωνία, όπου με παρότρυνση της παιδαγωγού Ανθίας Παπαδοπούλου οι μαθητές αποφάσισαν να «εκθέτουν» στο κοινό, μέσα από μια ιστοσελίδα, τις εκθέσεις που γράφουν!

Συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές καταφέρνουν ήδη να γράφουν αξιόλογα κείμενα   επιλέγοντας οι ίδιοι ποια θέλουν να δημοσιευθούν ώστε να διαβαστούν από το κοινό.

Σκοπός αυτής της ιδέας όπως εξηγεί στο XalkidikiPolitiki η δασκάλα των παιδιών, κα. Παπαδοπούλου είναι να αγαπήσουν τη γραφή και να μπορέσουν τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, διαβάζοντας στο σπίτι τις εκθέσεις που έγραψε ο καθένας. «Όπως και να έχει στην τάξη δεν μπορεί να συμβεί αυτό, καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος να διαβάσουνε τα παιδιά τα κείμενα των συμμαθητών τους», λέει η κα. Παπαδοπούλου η οποία αναφέρει ότι οι μαθητές είναι πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει.

Μάλιστα όπως μας διαβεβαιώνει η δασκάλα των παιδιών κάθε φορά γίνεται προσπάθεια ώστε να ανεβαίνουν οι εκθέσεις όλων των παιδιών, για να μην υπάρχει ανταγωνισμός σχετικά με τα likes ή τα views, αλλά και για να δοθεί κίνητρο μέσω αυτού του τρόπου, οι μαθητές να βελτιώνονται και να γράφουν καλύτερα.

«Τα θέματα των εκθέσεων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Προσπαθούμε κάθε φορά να είναι θέματα που αφορούν την κοινωνία, τη ζωή τους μέσα σε αυτή, να είναι κείμενα αυθεντικά», τονίζει η κα. Παπαδοπούλου.

Τέλος η ίδια μίλησε και για άλλες δράσεις των παιδιών της ΣΤ’ τάξης, όπως ένα project που ολοκλήρωσαν και αφορούσε την πολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης.

«Το πρότζεκτ κράτησε δυο μήνες με τα παιδιά να είναι πολύ ενθουσιασμένα.  Κάθε ομάδα είχε μελετήσει και από μια χώρα της Ευρώπης, ερευνώντας πολιτισμικά στοιχεία κάθε χώρας. Φυσικά μιλήσαμε και για τους θεσμούς των χωρών, όπως και για την σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από το πρότζεκτ δημιουργήσανε τα παιδιά και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για την Ευρώπη», αναφέρει η κα. Παπαδόπουλου η οποία καταλήγει λέγοντας ότι μέσα από τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις καλλιεργούνται πρότυπα υπεύθυνης συμπεριφοράς, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται τα παιδιά σε ποικίλα ζητήματα με δημιουργικό τρόπο.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις αλλά και τις εκθέσεις των παιδιών στην παρακάτω σελίδα του δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου:

https://demotiko-scholeio-agiou-nikolaou-chalkidikes.webnode.gr/to-blog-tis-st/?fbclid=IwAR07sKNFxAY15YcNuo-6qxA6XithFWtKdxl7YtO2LnsyCXNzSgSRJw16igo

#dimotiko_sxoleio #agios_nikolaos #sithonia #ekpaideusi #draseis #chalkidiki