“Τα έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του Πευκοχωρίου στον Δήμο Κασσάνδρας είναι άλλη μια δέσμευση της δημοτικής αρχής Κασσάνδρας που γίνεται πραγματικότητα”, δήλωσε  μιλώντας στο Xalkidkipolitiki η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, που επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στον τουριστικό οικισμό.

Στο Πευκοχώρι υλοποιείται μια μεγάλη και σοβαρή παρέμβαση σε κεντρικούς δρόμους με κατασκευή νέων πεζοδρομίων και διαπλατύνσεις για τη διασφάλιση της ελεγχόμενης πλέον κίνησης οχημάτων και της κίνησης πεζών. Το πλάτος των νέων δρόμων θα είναι επαρκές μεν για την κίνηση κάθε οχήματος επί της οδού, αλλά ταυτόχρονα απαγο­ρευ­τικό για παραβατικά φαινόμενα «διπλοπαρκαρίσματος». Επίσης διαμορφώνονται φωτιζόμενα πεζοδρόμια για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Θα κατασκευαστούν διαβάσεις με κατάλληλο σχεδιασμό και για ΑμεΑ, ενώ βελτιώνεται τεχνικά το υφιστάμενο δικτύου αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων και τοποθετούνται  κάδοι απορριμμάτων.

“Οι οικισμοί μας πρέπει να είναι σύγχρονοι και λειτουργικοί, κι αυτό είναι μόνο η αρχή”, τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και πρόσθεσε ότι όλες οι παρεμβάσεις των αναπλάσεων εκτελούνται, ενώ τρέχουν και τα ενταγμένα στο Α. Τρίτσης έργα.