Mε λαμπρότητα κι ενθουσιασμό έγινε δεκτός στο Άγιον Ορος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος συνεχίζει το προσκήνυμά του σε μονές της Αθωνικής Πολιτείας από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στέλνοντας μάλιστα πολλαπλά μηνύματα στις παρεμβάσεις και αντιφωνήσεις του με πιο χαρακτηριστικά τα όσα είπε για την συνεχιζόμενη κατάληψη της μονής Εσφιγμένου την οποία χαρακτήρισε «απόστημα που χρήζει τομής».
Ο Αρχιεπίσκοπος το βράδι της Κυριακής διανυκτέρευσε στο «Ιβηρίτικο» κελλί της Αγίας Άννης που βρίσκεται λίγο έξω από τις Καρυές. Εκεί φιλοξενήθηκε από τον Ιερομόναχο Αντίπα με τον οποίο τον συνδέει παλιά φιλία.

Ο ιερομόναχος π. Αντίπας, που έχει το εκκλησιαστικό σάιτ aparchi.gr, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ψάλτες του Αγίου Ορους. Ηταν μαθητής των σπουδαίων ψαλτών του Όρους, τον ιεροδιάκονο π. Διονύσιο Φιρφιρή, τον ιερομόναχο π. Γαβριὴλ Μακκαβό, και τον π. Ιωάννη του Κελλιού του Ῥαβδούχου. Θεωρείται στο Άγιον Όρος ένας από τους σπουδαιότερους γέροντες της νεότερης γενιάς των Αγιορειτών πατέρων, γνώστης του παραδοσιακού ψαλτικού τρόπου.

Τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής άρχισε το προσκύνημά του από τις μονές Ιβήρων και Παντοκράτορα. Στη συνέχεια έγινε δεκτός από την Ιερά Επιστασία και μετέβει στο Πρωτάτο. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε και η συνάντησή του με τη Νέα Αδερφότητα της Μονής Εσφιγμένου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους μαζί με συνοδεία ιερέων και λαϊκών από την Αμερική. Τον αρχιεπίσκοπο μαζί με την συνοδεία του συνόδευσε στους χώρους της Μονής ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Μαρτίνος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια