Η ζωή των γυναικών έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία 60 χρόνια. Η γυναίκα του σήμερα αγωνίζεται καθημερινά να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που κατέχει: είναι σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη.

Συνεχώς έρχεται αντιμέτωπη με διλήμματα που πρέπει να διαχειριστεί, «Να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου ή να τακτοποιήσω το σπίτι που είναι ακατάστατο;», ενώ οι τύψεις και οι ενοχές καραδοκούν.

Μέσα στη δύσκολη αυτή καθημερινότητα, η γυναίκα του 21ου αιώνα οφείλει να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία, καθώς επιστημονικές έρευνες τονίζουν πως η συναισθηματική ευεξία της μητέρας επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία των παιδιών και ολόκληρης της οικογένειας.

Για να υπάρχει αυτή η ισορροπία, πρέπει όλοι οι τομείς της ζωής να χαρακτηρίζονται από αρμονία. Δηλαδή κάθε γυναίκα να νιώθει καλά με τον εαυτό της, τον σύζυγό της, το επάγγελμά της, τα παιδιά της και τις δραστηριότητές της.

  • Στόχος δεν είναι η απλή επιβίωση, αλλά μία ζωή με ποιοτικές εμπειρίες και στιγμές!
  • Αξιολόγησε τις προτεραιότητές σου!
  • Καθόρισε τα όριά σου και σταμάτα να κυνηγάς την τελειότητα!
  • Βρες χρόνο για τον εαυτό σου!

Η πρώτη ερώτηση που σκέφτεσαι είναι «Πώς θα τα καταφέρω και πάλι σήμερα

Το να βρεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά, τα παιδιά, το σύζυγο και τον ίδιο σου τον εαυτό (που τον παραμελείς πολλές φορές!) αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία, σε καμία περίπτωση όμως ακατόρθωτη.

Είναι αναγκαίο να μπορέσεις να ισορροπήσεις ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ρόλους, νιώθοντας καλά με τον εαυτό σου, ξυπνώντας το πρωί χαρούμενη με όρεξη για τη μέρα που μόλις ξημέρωσε και όχι σκεπτόμενη «Πώς θα τα καταφέρω και πάλι σήμερα;».

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας σε ξεπερνούν και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Μην ξεχνάς όμως πως το να είσαι ευτυχισμένη, δε σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια και έτσι όπως εσύ τα είχες προγραμματίσει. Σημαίνει ότι αποφάσισες να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις και βλέπεις πέρα από τις ατέλειες.

Η ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας οφείλει να είναι προτεραιότητα κάθε κράτους που στοχεύει στην επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και στην οικονομική ανάπτυξη.

Χρόνια σου πολλά!