Πέμπτη 10-3-2022

Καιρός:
Συννεφιά, βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, εντονότερες στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοιας, τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Διαστήματα ηλιοφάνειας με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Βοριάδες στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 4-6, στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στην ηπειρωτική χώρα από -7 έως 9 και στις νησιωτικές περιοχές από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά, από το μεσημέρι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά πιθανόν και στην πόλη, το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 5 βαθμούς.

Παρασκευή έως Κυριακή 11-13/3/2022
Συννεφιά, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, πυκνές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Ανατολικοί, στο Αιγαίο Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό στα βόρεια, θα κυμανθεί στα βόρεια και κεντρικά από -15 έως 5, στα δυτικά και νότια από -7 έως 8 βαθμούς.

Πηγή: http://makthes